Ανυπομονούν για τους δύο τελευταίους αγώνες οι di Grassi και Buemi

Με ανυπομονησία αναμένουν τον διπλό αγώνα του Λονδίνου οι δύο διεκδικητές του φετινού τίτλου στη Formula E, Lucas di Grassi και Sebastien Buemi, καθώς έχουν μόλις 1 βαθμό διαφορά.

Οι δύο οδηγοί είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά μόνο ένας θα αναδειχθεί πρωταθλητής της σεζόν 2015/2016 στο Battersea Park.

Ο Sam Bird παραμένει κι αυτός στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, αλλά με ελάχιστες πιθανότητες. Θα πρέπει να πάρει pole position, να κερδίσει και να γράψει τον ταχύτερο, ώστε να πάρει όλους τους διαθέσιμους βαθμούς, με τους di Grassi και Buemi να εγκαταλείπουν για να μπορέσει να πάρει τον τίτλο.

Οι δύο αυτοί έχουν πάρει από τρεις νίκες φέτος.

Ο Βραζιλιάνος οδηγός της Abt δήλωσε: «Μετά από οχτώ αγώνες η βαθμολογική διαφορά είναι μηδαμινή, και τώρα πάμε σε μία πίστα διαφορετική από τις άλλες.

«Χρειάζεται πολύ κάμπερ, υπάρχουν πολλές στροφές και είναι πολύ στενή. Είναι μία δύσκολη και τεχνική πίστα, και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στο καλεντάρι.

«Το απρόβλεπτο του καιρού στο Λονδίνο θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο, γιατί οι κατατακτήριες γίνονται ανά γκρουπ, που είναι τυχαία οργανωμένα, και όπως συνέβη πέρυσι, αν είσαι σε ένα γκρουπ που θα βρέχει, θα μπορούσε αυτό να κρίνει τον αγώνα.»

Ο Buemi δήλωσε από τη μεριά του: «Δεν παλεύουμε μόνο για το πρωτάθλημα των οδηγών, αλλά και αυτό των κατασκευαστών.

«Επομένως, από καθαρά οδηγικής απόψεως, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να τερματίσω μπροστά από τον Lucas.  Αλλά, κι από την πλευρά της ομάδας, είναι εξίσου σημαντικό και το άλλο πρωτάθλημα.

«Όταν φτάσουμε εκεί θα κάνουμε δοκιμές και θα τρέξουμε στις κατατακτήριες και θα δούμε τον καιρό. Φυσικά, όλα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά μετά τις κατατακτήριες…»

Η Renault e.Dams προηγείται για 11 βαθμούς της Abt, πολύ μακριά από την τρίτη DS Virgin.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Κανένα πρόβλημα με τα team orders ο Raikkonen

Next Article

GP Ολλανδίας - Το πρόγραμμα του τριημέρου

Related Posts