Απάντησε με επιθετική ανακοίνωση η Dorna στην αποχώρηση της Suzuki

Suzuki Dorna

H Dorna Sports, κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων του MotoGP απάντησε με αρκετά αιχμηρό τρόπο στην πρόθεση της Suzuki να αποχωρήσει από το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο τέλος της σεζόν.

Η είδηση-βόμβα που έσκασε το απόγευμα της Δευτέρας στο MotoGP, με την Suzuki να γνωστοποιεί στους ανθρώπους της ομάδας την πρόθεσή της να τερματίσει το πρότζεκτ της εργοστασιακής της συμμετοχής με το τέλος του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος ήταν ξεκάθαρο πως θα προκαλούσε αντιδράσεις.

Φυσικά, προτού έρθουν καν οι επίσημες ανακοινώσεις, η Dorna Sports, κάτοχος των εμπορικών και διαχειριστικών δικαιωμάτων του MotoGP, με την οποία η Suzuki υπέγραψε μόλις πριν από λίγους μήνες το συμβόλαιο με το οποίο η ιαπωνική εταιρεία δεσμευόταν ότι θα παραμείνει στο πρωτάθλημα μέχρι τουλάχιστον το 2026, απάντησε στις ειδήσεις που βγήκαν από την πίστα της Χερέθ.

Πιο συγκεκριμένα, με μία πολύ επιθετική ανακοίνωση, η Dorna υπενθύμισε στην Suzuki για το συμβόλαιο που έχει υπογραφεί από τους ιθύνοντες της ομάδας και τόνισε πως τέτοιες αποφάσεις δεν μπορούν να λαμβάνοναι μονομερώς. Έτσι, ουσιαστικά σημείωσε πως σε περίπτωση που η Suzuki προχωρήσει μέχρι τέλους την απόφασή της να αποχωρήσει, θα χρειαστεί να συμφωνήσει εκ νέου με την ισπανική εταιρεία.

Επίσης στην ανακοίνωσή της η Dorna κάνει λόγο για αυξημένο ενδιαφέρον από άλλα εργοστάσια καθώς κι από ανεξάρτητες ομάδες για είσοδό τους στο πρωτάθλημα του MotoGP από το 2023, ενώ ανέφερε με δηκτικό τρόπο απέναντι στην Suzuki, πως έχει ήδη επικοινωνήσει με τις ομάδες αυτές για την άμεση είσοδό τους στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν.

Φυσικά, με την ανακοίνωση αυτή γίνεται σαφές ότι η Suzuki θα χρειαστεί να διαπραγματευτεί με την Dorna για τη λύση του συμβολαίου που υπάρχει σε ισχύ μέχρι το 2026, καθώς και να αποζημιώσει τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος, εξαιτίας της μείωσης προβολής του εμπορικού προϊόντος.

Υπενθυμίζεται πως μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται κι η επίσημη ανακοίνωση της Suzuki αναφορικά με την απόφασή της να αποχωρήσει από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του MotoGP στο τέλος του φετινού πρωταθλήματος.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την ανακοίνωση της Dorna:

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
13
Shares
Previous Article
Suzuki

Βόμβα: Αποχωρεί από το MotoGP η Suzuki

Next Article
GP Μαϊάμι πρόγραμμα

F1: GP Μαϊάμι - Το πρόγραμμα κι η τηλεοπτική κάλυψη

Related Posts