Απάντηση για τις αστοχίες ελαστικών στο Ράλι Σουηδίας έδωσε η Pirelli

Pirelli
Takamoto Katsuta (JPN) and Aaron Johnston (IRL) Of team TOYOTA GAZOO RACING WRT perform during World Rally Championship Sweden in Umea, Sweden on February 12, 2023 // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool // SI202302120380 // Usage for editorial use only //

Η Ιταλική εταιρεία πήρε θέση μόλις μια μέρα μετά το πέρας του Ράλι Σουηδίας δίνοντας απαντήσεις στους οδηγούς και στις ομάδες σχετικά με τα πολλαπλά κλαταρίσματα, ειδικά στην τρίτη μέρα του αγώνα.

Η ποιότητα κατασκευής των ελαστικών στάθηκε για μια ακόμη φορά εμπόδιο στην προσπάθεια των οδηγών, παίζοντας σημαντικό ρόλο ταυτόχρονα στην έκβαση του αγώνα. Ott Tänak, Esapekka Lappi, Craig Breen ήταν από τους άτυχους που ταλαιπωρήθηκαν από την απρόβλεπτη συμπεριφορά των Sottozero με τα πέλματα να αποκολλούνται χωρίς να υπάρχει επαφή με τον Ott Tänak να καταφέρνει τελικά να κερδίζει τον αγώνα και κατάφερε να ανταπεξέλθει σε όλα όσα συνέβησαν.

Η απογοήτευση τόσο των οδηγών όσο και των ομάδων ήταν μεγάλη με τους αγωνιστικούς διευθυντές να ζητούν εξηγήσεις από την Pirelli. Έτσι η ιταλική εταιρεία έσπευσε λίγες ώρες μετά τον τερματισμό του αγώνα να δώσει απαντήσεις, λέγοντας πως έπειτα από έρευνα που έκανε αρμόδιο τμήμα της Pirelli διαπιστώθηκε πως ορισμένα από τα ελαστικά κατά τη διάρκεια του αγώνα λειτουργούσαν με χαμηλότερη πίεση από την προβλεπόμενη.

Σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος της Pirelli Terenzio Testoni ανέφερε: «Όσον αφορά τα επεισόδια που συνέβησαν σήμερα, μετά τις έρευνές μας καταλαβαίνουμε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι πιέσεις των ελαστικών ήταν πολύ χαμηλότερες στον τερματισμό από ό,τι συνιστούμε στην εκκίνηση. Δεν έχουμε δει ποτέ τόσο χαμηλές πιέσεις ελαστικών μέχρι σήμερα» ολοκλήρωσε, χωρίς να αφήνει περιθώρια ευθύνης για την εταιρεία.

Πέρα των προβλημάτων όμως τόσο ο Richard Μillener αλλά και ο Cyril Abiteboul επιθυμούν να συνεχιστεί η συνεργασία τους με την Pirelli με τον τελευταίο να δηλώνει:  «Πρέπει να καθίσουμε και να συνεργαστούμε με την Pirelli για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξανασυμβεί. Είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό, καθώς συνέβη σε μια μέρα όπου ήμασταν ανταγωνιστικοί και κερδίσαμε πέντε από τις επτά ειδικές διαδρομές»

Το σίγουρο είναι πως τα περιστατικά του αγώνα ξύπνησαν μνήμες από παλαιότερους αγώνες με παρόμοιες περιπτώσεις. Ας ελπίσουμε πως τέτοια προβλήματα θα εκλείψουν στους επόμενους αγώνες

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article
ΑΝΤ1 Formula 1

Επίσημο: Σε ΑΝΤ1/ΑΝΤ1+ η μετάδοση της Formula 1

Next Article
W14

Αποκαλύφθηκε η κατάμαυρη Μercedes F1W14 (Pics&Vid)

Related Posts