Απειλεί και πάλι με αποχώρηση από τη Formula 1 η Ferrari

TEST T2 BARCELLONA – VENERDÌ 28/02/20 – CHARLES LECLERC © Scuderia Ferrari Press Office

Ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto απείλησε πως σε περίπτωση περαιτέρω μείωσης του budget cap, η ομάδα του θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από τη Formula 1.

Ο κορονοϊός έχει οδηγήσει τις ασθενέστερες ομάδες της Formula 1 στο να πιέσουν για περαιτέρω μείωση του budget cap, που θα επιβληθεί από το 2021, από τα 175 στα 145 εκ. δολάρια, με πρόβλεψη να πέσει κι άλλο, στα 130 εκ. δολάρια το 2022 και να σταθεροποιηθεί εκεί.

Οι ομάδες δε συμφώνησαν σε αυτό, με τη Ferrari να τονίζει πως θα πρέπει να επιβληθεί ένα ειδικό όριο στους προϋπολογισμούς για τους κατασκευαστές, ξεχωριστό από των υπόλοιπων ομάδων.

Μιλώντας στον Guardian, o Mattia Binotto επανέλαβε την συνήθη απειλή της Ferrari για αποχώρηση από τη Formula 1:

«Η πρόταση για τα 145 εκ. δολάρια είναι ήδη μία μεγάλη πρόκληση σε σχέση με αυτό που εκπονήθηκε τον περασμένο Ιούνιο.

«Δεν μπορεί να γίνει χωρίς μεγάλες θυσίες, ειδικά στον τομέα του έμψυχου δυναμικού. Αν μειωθεί κι άλλο, δεν θα θέλαμε να βρεθούμε στην θέση να κοιτάξουμε τι άλλες επιλογές έχουμε για να εξασκήσουμε το αγωνιστικό μας DNA».

Και συνέχισε:

«Στην F1 έχουμε όλων των ειδών τις ομάδες με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

«Λειτουργούν σε διαφορετικές χώρες, υπό διαφορετικές νομοθεσίες και με τους δικούς τους τρόπους εργασίας. Συνεπώς, δεν είναι απλό να γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές μειώνοντας το κόστος με γραμμικό τρόπο.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η F1 και πραγματικά όλος ο κόσμος αυτή τη στιγμή διέρχονται μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας της Covid-19. Ωστόσο, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να αντιδράσουμε βιαστικά, καθώς υπάρχει κίνδυνος να λάβουμε αποφάσεις χωρίς να αξιολογήσουμε με ακρίβεια όλες τις συνέπειες».

Όσο για το ενδεχόμενο να γίνουν οικονομικές «ενέσεις» προς τις ομάδες που είναι σε πιο δυσμενή θέση ελέω κορονοϊού, η Scuderia δηλώνει πρόθυμη για αυτό:

«Εάν η τρέχουσα κατάσταση έθετε πραγματικά υπό αμφισβήτηση την ύπαρξη κάποιων ανταγωνιστών μας σε αυτό το άθλημα και καθιστούσε απαραίτητη την αναθεώρηση συγκεκριμένων κανονισμών, τότε η Ferrari θα ήταν ανοικτή σε αυτό.»

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Σαν σήμερα... στις 22 Απριλίου

Next Article

Συμμετοχή και στο WEC ή το IndyCar σκέφτεται η Ferrari

Related Posts