Απλούστευση των κανονισμών θα ζητήσει ο Ecclestone από το Strategy Group

2014 Formula One Brazilian Grand Prix Autódromo José Carlos Pace, São Paulo, Brazil. 6th – 9th November 2014. Bernie Ecclestone, CEO Formula 1 Management, Dr, Helmut Marko, Red Bull Racing, Portrait, World Copyright: © Andrew Hone Photographer 2014. Ref: _ONZ6565

Ο Bernie Ecclestone θα ζητήσει μία απλούστευση των κανονισμών από το Strategy Group που έχει συγκληθεί στη Γενεύη σήμερα. 

Ο Ecclestone πιστεύει ακράδαντα πως το σπορ διέπεται από πολλούς κανονισμούς, ενώ φαίνεται να ενοχλείται ιδιαίτερα από ό,τι έχει να κάνει με το πώς μπορούν να παλέψουν οι οδηγοί, όπως, για παράδειγμα, το πρόσφατο ζήτημα της απαγόρευσης να αλλάζει ένας οδηγός γραμμή κατά το φρενάρισμα.

«Γενικά πρέπει να το προσέξουμε αυτό,» δήλωσε στο motorsport.com. «Υπάρχουν τόσοι πολλοί κανόνες. Χρειάζεσαι δικηγόρους και γιατρούς και ο Θεός ξέρει τι ακόμα πρέπει να έχεις στην F1 σήμερα.»

Ο ισχυρός άνδρας της Formula 1 θεωρεί πως ο Charlie Whiting -ο άνθρωπος πίσω από κάθε κανονισμό- θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει την οπτική του.

«Δεν μπορείς να επιδιορθώσεις ένα παλιό σπίτι, καλύτερα κατεδάφισέ το και ξεκίνα από την αρχή. Έχει αρκετούς ανθρώπους. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε.»

Παράλληλα, ο Ecclestone φρονεί πως η απειλή των ποινών έχει καταστρέψει το θέαμα: «Πιστεύω πως αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κάνουμε ακόμα πιο αυστηρό τον κανονισμό. ”Απαγορεύεται να αγωνιστείτε. Ό,τι κι αν γίνει, μην αγωνιστείτε”.

«Αν προσπαθούσα να σε εμποδίσω, είναι δική σου δουλειά να βρεις τρόπο να με περάσεις. Μόνο όταν προκαλείται ατύχημα μέσω επικίνδυνης οδήγησης εξετάζεις την περίπτωση. Είναι τόσο εύκολο.»

Ο ίδιος τόνισε πως δεν συμμερίζεται την άποψη βετεράνων του σπορ, όπως του Jenson Button και του Fernando Alonso, που πιστεύουν ότι έχουν πέσει τα στάνταρ τελευταία, ειδικά όσον αφορά την αλλαγή γραμμής στο φρενάρισμα.

«Ο κόσμος αλλάζει. Πρέπει να σκεφτείτε τι έκαναν αυτοί οι άνθρωποι, όταν άρχισαν να οδηγούν, τι ακριβώς έκαναν. Δεν είχα το χρόνο, αλλά θα ήθελα να δω μερικούς από αυτούς τους αγώνες και να καταλάβω.»

Οι επικεφαλής των ομάδων που συγκροτούν το Strategy Group φαίνεται να συμφωνούν με τον Ecclestone.

«Συμφωνώ μαζί του, και πιστεύω πως αρκετοί από μας θεωρούν πως πρέπει να απλουστευτούν οι κανονισμοί,» είπε ο Toto Wolff.

«Είναι πολύ περίπλοκοι για τους φιλάθλους, όταν για κάτι δίνεται ποινή και όταν δε δίνεται, αλλά είναι εξίσου δύσκολο και για τους αγωνοδίκες και τον Charlie να το κρίνουν, οπότε δεν υπάρχει εύκολη λύση σε αυτό. Αλλά πιστεύω πως πρέπει να προχωρήσουμε σε απλούστευση.»

Ο Wolff αναγνώρισε το γεγονός ότι ορισμένα ζητήματα ασφαλείας, όπως το να αλλάζει κανείς γραμμή στο φρενάρισμα, πρέπει να λυθούν.

«Η ασφάλεια είναι υψίστης σημασίας, και εκεί είναι που εμπλέκεται ο Charlie. Ο ρόλος του είναι να διαφυλλάξει την ασφάλεια.

«Αλλά πρέπει να καθίσουμε και να δούμε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε το θέαμα και να απλουστεύσουμε τους κανονισμούς χωρίς να ρισκάρουμε την ασφάλεια των οδηγών. Πιστεύω πως αν ξεκινήσουμε και πάμε προς τη κατεύθυνση, θα είναι ήδη ένα επίτευγμα.»

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Ημιτελές το πρώτο τεστ του Rossi με την Yamaha του 2017

Next Article

Δοκιμές Βαλένθια - 2η Ημέρα - Και πάλι μπροστά ο Vinales

Related Posts