Από τη Ferrari στην Haas ο Simone Resta

Η ομάδα της Ferrari θα έχει νέο αρχιμηχανικό στο τμήμα εξέλιξης του σασσί, καθώς την επόμενη χρονιά ο μέχρι τώρα βασικός μηχανικός της Simone Resta θα μετακομίσει στην Ηaas. Ο Ηenrico Cardile είναι ο πιθανός αντικαταστάτης του.

Ο Resta συνεργάστηκε με τη Ferrari από το 2001 έως το 2018. Στη συνέχεια μετακόμισε στη Sauber/Alfa Romeo για έναν χρόνο στο ρόλο του τεχνικού διευθυντή, πριν επιστρέψει και πάλι στην Scuderia. Η Ferrari δήλωσε ότι θα μετακομίσει στην Ηaas για να δυναμώσει το τεχνικό κομμάτι της αμερικανικής ομάδας.

Λόγω του budget cap που θα ισχύσει του χρόνου, το ανώτατο όριο χρημάτων σε μια ομάδα είναι τα 145 εκατομμύρια. Ο Binotto παραδέχθηκε ότι η μετακόμιση του Resta στην Ηaas είναι μέρος ενός σχεδίου ώστε να αντιμετωπίσουν το χρηματικό όριο που έχει θεσπίσει η FIA και επιπλέον να διατηρήσει καλές σχέσεις με την Αμερικανική ομάδα. Μην ξεχνάμε ότι η Ηaas και το 2021 θα έχει κινητήρα Ferrari, καθώς και τον Mick Schumacher, γιο του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Michael.

«Από το 2021, με την καθιέρωση νέων κανονισμών, όλοι μας θα αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ρεαλισμό και ανοιχτό μυαλό, το οποίο βεβαίως έχουμε ξεκινήσει ήδη να το κάνουμε από τότε που ανακοινώθηκαν οι νέοι κανονισμοί στην αρχή της χρονιάς», δήλωσε ο Binotto.

«Γι ‘αυτό πιστεύουμε ότι η μακροχρόνια σχέση μας με την Haas, που χρονολογείται από την πρώτη της χρονιά στο σπορ το 2016, πρέπει να είναι η βάση ώστε και οι δύο πλευρές να επωφεληθούν από οποιαδήποτε πιθανή συνέργεια, σύμφωνα με αυτό που ορίζεται στους κανονισμούς της FIA.»

«Έχοντας αυτό το γεγονός στο μυαλό μας είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ο πολύ καλός συνεργάτης μας, Simone Resta θα μετακομίσει στην Haas για να ενισχύσει το τεχνικό τμήμα της ομάδας. Ο Simone, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για αυτά που πρόσφερε στην Scuderia, πιστεύω θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της ομάδας ώστε να επιβιώσει πολλά ακόμη χρόνια στο σπορ.»

«Tη θέση του θα πάρει ο Enrico Cardile και θα αναλάβει το συντονισμό των τεχνικών και ανθρώπινων πόρων που συνδέοονται άμεσα με τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη του μονοθεσίου.»

Πηγή: the-race.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
24
Shares
Previous Article

Neuville: Είμαι απογοητευμένος για όλη την ομάδα

Next Article

GP Σακχίρ - FP1: Russell στην κορυφή, από κοντά οι Red Bull

Related Posts