Αποχωρεί από την AlphaTauri o Franz Tost – Στη θέση του ο Laurent Mekies

Tost Mekies
JEDDAH, SAUDI ARABIA – MARCH 17: Scuderia AlphaTauri Team Principal Franz Tost attends the Team Principals Press Conference during practice ahead of the F1 Grand Prix of Saudi Arabia at Jeddah Corniche Circuit on March 17, 2023 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202303170596 // Usage for editorial use only //

Αλλαγή σελίδας στην ομάδα της AlphaTauri, που ανακοίνωσε πολύ σημαντικές διοικητικές αλλαγές με σημαντικότερη την αντικατάσταση του Franz Tost από τον Laurent Mekies στο τέλος της φετινής σεζόν.

Βάζοντας οριστικά τέρμα στις φήμες που είχαν προκύψει για πιθανή πώληση της, η ομάδα της AlphaTauri προέβη σε μία ανακοίνωση στην οποία έκανε γνωστές τις διοικητικές αλλαγές που θα γίνουν μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν στην στελέχωση των ιθυνόντων της.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην επικεφαλής του μηχανοκίνητου αθλητισμού κι αντιπρόεδρος της FIA, Peter Bayer θα αναλάβει τα καθήκοντα του εκτελεστικού διευθυντή της AlphaTauri, ο οποίος θα αναλάβει τον στρατηγικό σχεδιασμό της για το μέλλον, ειδικά μετά το 2026 και την επικείμενη αλλαγή των κανονισμών που αφορούν τους κινητήρες.

Πιο σημαντικά, μετά από 18 χρόνια σταθερής κι ασταμάτητης πορείας στην ομάδα, από την είσοδο της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, ο επικεφαλής της Franz Tost, θα αποχωρήσει από την AlphaTauri στο τέλος του φετινού πρωταθλήματος. Τη θέση του θα πάρει ο τωρινός αγωνιστικός διευθυντής της Scuderia Ferrari, Laurent Mekies.

O Γάλλος πρώην υπεύθυνος ασφαλείας του σπορ και βοηθός του εκλιπόντος αλυτάρχη της F1, Charlie Whiting, θα γίνει ένας ακόμη από τους ιθύνοντες της Ferrari που θα αλλάξει στρατόπεδο, μετά την αποχώρηση του Mattia Binotto στο ξεκίνημα του έτους. Ο Mekies θα αναλάβει τα καθήκοντά του στο μέλλον, χωρίς να έχει διευκρινιστεί η ακριβής ημερομηνία, η οποία θα πρέπει να συμφωνηθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article
WEC - 6 Hours of Spa-Franchorchamps - 2023 - Cadillac

6 Hours of Spa-Franchorchamps: Πρόγραμμα & τηλεοπτική κάλυψη

Next Article
F1 GP Αζερμπαϊτζάν πρόγραμμα

F1 - GP Αζερμπαιτζάν: Το πρόγραμμα κι η τηλεοπτική κάλυψη

Related Posts