Εκτός WRC θα βρίσκεται μέχρι την έναρξη της ισχύος των νέων κανονισμών του πρωταθλήματος που θα ξεκινήσουν το 2022, η ομάδα της Citroen, όπως επιβεβαίωσε το PSA.

Με τους ακριβείς κανονισμούς να μην έχουν γίνει ακόμη γνωστοί και να αναμένονται μέσα στις επόμενες εβδομάδες, το WRC αναμένεται να περάσει σε μία νέα εποχή καθώς από το 2022 θα πραγματοποιηθεί η μετάβαση σε υβριδικούς κινητήρες.

Παρότι η Toyota, η Hyundai κι η Ford μέσω της M-Sport έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα με βάση τους νέους κανονισμούς, η ομάδα της Citroen δεν είχε εκδηλώσει το εάν θα παραμείνει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και μετά το τέλος της σύγχρονης εποχής το 2021.

Αυτό φυσικά φούντωσε τις φήμες περί εγκατάλειψης της γαλλικής εταιρείας, καθώς σε συνδυασμό με την είσοδο του Group PSA στο WEC, μέσω της Peugeot, οι οικονομικοί πόροι του για το αγωνιστικό κομμάτι θα ήταν περιορισμένοι. Αυτό επιβεβαιώθηκε από το Group, μέσω εκπροσώπου, ο οποίος δήλωσε στο Motorsport.com:

«Το PSA Motorsport επιβεβαίωσε το πρόγραμμα της Peugeot για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής. Η συμμετοχή μας στο πρωτάθλημα της Formula E με την DS θα συνεχιστεί και δεν θα έχουμε τρία αγωνιστικά προγράμματα με ηλεκτρικούς ή υβριδικούς κινητήρες. Η Citroen σίγουρα δεν θα βρίσκεται στο WRC το 2022, αυτό είναι σίγουρο.»

Παρόλα αυτά δεν επιβεβαιώθηκε εάν η ομάδα θα συμμετάσχει με εργοστασιακή υποστήριξη στο επερχόμενο πρωτάθλημα, που ξεκινάει επίσημα τον Ιανουάριο στο Μόντε Κάρλο. Η συμμετοχή παραμένει αβέβαιη, το ίδιο φυσικά κι η παρουσία του Sebastien Ogier στο τιμόνι του C3, εάν κι εφόσον η ομάδα παραμείνει στο πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles