Η Alfa Romeo επιβεβαίωσε την αποχώρηση του Simone Resta από τον ρόλο του τεχνικού επικεφαλής στο τέλος του μήνα, ανακοινώνοντας και τον αντικαταστάτη του.

Εδώ και μερικές εβδομάδες, υπήρχε έντονη φημολογία για την επιστροφή του Resta στη Ferrari, ώστε να αναλάβει από τώρα τον σχεδιασμό του μονοθέσιου του 2021.

Κι ενώ δεν είναι επίσημο ακόμα αυτό, ο Ιταλός θα αποτελέσει παρελθόν από την Alfa Romeo στις 30 Ιουλίου, με τον Jan Monchaux να αναλαμβάνει τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή στην ομάδα.

Στο βιογραφικό του τρίτου διαφορετικού ανθρώπου που θα πάρει αυτό το πόστο μέσα σε 18 μήνες συγκαταλέγεται μία επταετία στην Toyota, τρεις σεζόν στη Ferrari ως αεροδυναμιστής, πέντε χρόνια στην Audi Sport, ενώ από πέρυσι βρίσκεται στο Hinwil.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Frederic Vasseur, δήλωσε σχετικά:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Simone για την συνεισφορά του στην εξέλιξη της ομάδας και του εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον. Όσο για τον Jan, είμαι πανευτυχής που θα αναλάβει το πόσο του Τεχνικού Διευθυντή. Έχει κάνει φανταστική δουλειά ως τώρα και είμαι αισιόδοξος πως θα μπορέσει να ηγηθεί του τεχνικού επιτελείου και θα συνεχίσει την ανοδική πορεία της ομάδας.»

Από τη μεριά του, ο Monchaux είπε:

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για αυτήν την πρόκληση και ανυπομονώ να αναλάβω το νέο μου πόστο. Οι ιδιοκτήτες, το Δ.Σ. και ο επικεφαλής της ομάδας στέλνουν ένα απλά, αλλά δυνατό μήνυμα σε όλη την εταιρεία – εκτιμούν τη συνέχεια και πιστεύουν στην ομάδα όπως είναι τώρα και στην δουλειά που έχουμε κάνει. Τώρα εξαρτάται από εμάς να τους βγάλουμε ασπροπρόσωπους, αλλά είμαι βέβαιος πως το μέλλον μας θα είναι λαμπρό.»

 

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles