Ο Valtteri Bottas αποδέχθηκε την εντολή της Mercedes να παραμείνει πίσω από τον Lewis Hamilton, καθώς ακολουθούσε τους κανόνες της ομάδας του.

Ο Bottas μπήκε για το δικό του pit stop πριν τον teammate του Lewis Hamilton, και αυτό του επέτρεψε να κάνει το undercut.

Ωστόσο, μίλησε στο team radio ο James Vowes, υπεύθυνος στρατηγικής της Mercedes, και του ζήτησε να μειώσει τον ρυθμό του, έτσι ώστε ο Hamilton να βγει μπροστά του.

«Σίγουρα έχουμε κάποιους συγκεκριμένους κανόνες,» δήλωσε μετά τον αγώνα ο Φινλανδός.

«Το μονοθέσιο που είναι μπροστά πάντα έχει προτεραιότητα με την στρατηγική. Μετά αν προσπαθήσεις να εξισορροπήσεις την κατάσταση με το μονοθέσιο που ακολουθούσε και επωφελήθηκε από αυτό, όπως έκανα εγώ.»

«Αν ήθελα να περάσω μπροστά θα το είχα κάνει πολύ εύκολα, αλλά έχουμε συγκεκριμένους κανόνες και αυτό ισχύει και για τις δύο πλευρές, και την επόμενη φορά θα είμαι εγώ σε αυτή την κατάσταση και θα γίνει το ίδιο, οπότε είμαι εντάξει με αυτό.»

Ο ίδιος θεωρεί ότι είχε αρκετά γρήγορο ρυθμό αλλά στην συγκεκριμένη πίστα, που τα προσπεράσματα είναι δύσκολα, δεν μπόρεσε να φανεί.

«Ένιωθα ότι είχα αρκετά καλό ρυθμό σήμερα αλλά προφανώς χρειάζεσαι τεράστια διαφορά στην απόδοση για να προσπεράσεις ένα μονοθέσιο που βρίσκεται μπροστά σου. Σίγουρα θα αναλύσουμε τα δεδομένα αλλά ως ομάδα θα μπορούσαμε να τα έχουμε πάει καλύτερα.»

Πηγή: Racefans.net

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles