Απογοητευμένος ο Ricciardo από τις κατατακτήριες του Ιαπωνικού GP

O Daniel Ricciardo παραδέχθηκε πως αισθάνεται απογοητευμένος μετά τις κατατακτήριες του Ιαπωνικού GP.

Ο Αυστραλός που κατετάγη 6ος, έξι εκατοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον teammate του, υποστήριξε πως αυτή ήταν καλύτερη επίδοση που μπορούσε να πετύχει.

«Για να είμαι ειλικρινής, έκανα ό,τι μπορούσα. Είχαμε μερικά θέματα στις κατατακτήριες, είναι λίγο απογοητευτικό. Απογοητευτικό βλέποντας πόσο κοντά ήμουν, αλλά ναι, προσπαθούσα».

«Ήμουν λίγο πιο αργός στις ευθείες. Ίσως να ήταν έτσι από την προηγούμενη εβδομάδα. Είναι εντάξει, απλά είναι λίγο απογοητευτικό. Προφανώς, χάνεις “εύκολο” χρόνο, είναι δύσκολο να το αποδεχθείς ως οδηγός, αλλά έτσι είναι».

Ο Ricciardo πρόσθεσε πως ευελπιστεί πως το θέμα του μονοθεσίου του στις ευθείες δεν θα επηρεάσει τον αγώνα του, ενώ πρόσθεσε πως ήλπιζε σε μια θέση στις πρώτες δυο σειρές του grid.

«Είναι κάπως απογοητευτικό να μην είμαι πιο ψηλά, προφανώς θα κερδίσουμε μια θέση, με την ποινή που έχει ο Seb. Αλλά ναι, στοχεύαμε στις δυο πρώτες σειρές».

Ο teammate του Αυστραλού, Max Verstappen, δήλωσε πως δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα στις αργές στροφές της πίστας, σε έναν τομέα δηλαδή όπου η RB12 είναι παραδοσιακά πολύ δυνατή.

«Νομίζω πως, για κάποιο λόγο, σήμερα οι αργές στροφές δεν μας ταίριαξαν, εκεί που είμαστε κανονικά πολύ δυνατοί. Ίσως λόγω των θερμοκρασιών, αλλά πρέπει ακόμη να το αναλύσουμε. Νομίζω, εν τέλει, πως δεν είμαστε τόσο μακριά».

«Ο πρώτος τομέας είναι πολύ καλός, ήμουν μόλις τρία εκατοστά πιο αργός από τον ταχύτερο χρόνο του τομέα, δεν μπορούμε να παραπονεθούμε εκεί. Αλλά, όπως είπα, στης χαμηλής ταχύτητας, θα μπορούσαμε να είμαστε ταχύτεροι».

Παρά τη διαφορά του μισού δευτερολέπτου της ταχύτερης Red Bull από τις Mercedes, ο Daniel Ricciardo θεωρεί πως η ομάδα του μπορεί να εμφανιστεί καλύτερη στον αγώνα και προβλέπει πως οι πρωταθλητές δεν θα έχουν ένα χαλαρό αγώνα.

«Προφανώς κοιτάζω ακόμη για τον αγώνα με αισιοδοξία. Δεν πιστεύω πως θα είναι κυρίαρχοι αύριο (οι Mercedes), ακόμη και αν τερματίσουν στο 1-2, δεν νομίζω πως θα είναι πολύ μπροστά».

«Θα προσπαθήσουμε να τους ασκήσουμε κάποια πίεση, να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Οι Ferrari είναι γρήγορες σήμερα, οπότε θεωρώ πως θα είναι ένας αρκετά καλός αγώνας με όλους εμάς τους τρεις».

Τέλος, ο αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull, Christian Horner, συμμερίζεται την άποψη πως οι κατατακτήριες ήταν αξιοσέβαστο αποτέλεσμα για την ομάδα του: «Ξέρουμε ότι οι άλλοι έχουν ρυθμίσεις κατατακτήριων (στον κινητήρα), όμως δεν τα έχουν όλα αυτά στον αγώνα. Οπότε ευελπιστώ να μπορούμε να είμαστε πιο δυνατοί στον αγώνα αύριο».

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Η Suzuka αποδεικνύει πως η Ferrari έχει ισχυρό μονοθέσιο, σύμφωνα με τον Vettel

Next Article

Επίπληξη για Massa και Magnussen

Related Posts