Ποσό που ανέρχεται στα 2 δισ. ευρώ έχει επενδύσει η Red Bull στη δική της ομάδα και την Toro Rosso, από το 2005 μέχρι και φέτος.

Είναι γνωστό πως η Red Bull έχει επενδύσει σημαντικά στην Formula 1 από το 2005, όταν κι εξαγόρασε τη Jaguar, έχοντας δει και τις προσπάθειές της να ανταμείβονται, με 4 πρωταθλήματα κατασκευαστών και άλλα τόσα οδηγών.

Πόσα όμως είναι τα χρήματα που έχει ξοδέψει η αυστριακή εταιρεία παραγωγής ενεργειακών ποτών, είναι κάτι που δεν γνώριζε κανείς.

Σημερινό δημοσίευμα του Forbes μιλά για 2 δισ. ευρώ σε επενδύσεις: 1,3 δισ. ευρώ για την Red Bull Racing και 770 εκ. ευρώ για την Toro Rosso, από το 2006, όταν κι εξαγόρασε τη Minardi.

Συν τοις άλλοις, οι Αυστριακοί «βάζουν το χέρι στην τσέπη» και για την πίστα στο Spielberg, που ανακαίνισαν, συντηρούν και πλέον φέρει και το όνομά τους, καθώς και για την ακαδημία νέων οδηγών που διατηρούν.

Μάλιστα, σύμφωνα με το άρθρο, οι πληρωμές της Red Bull προς την Red Βull Technology (εταιρεία με έδρα τη Μ. Βρετανία, που «τρέχει» το πρόγραμμα της F1 και έχει συνάψει συνεργασία με την Aston Martin) γνώριζαν ανοδική τάση ως το 2012, με μία πτώση την τριετία 2013-2015, ενώ έκτοτε οι εκροές χρημάτων αυξήθηκαν εκ νέου.

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles
X