Αποκαλύφθηκε το πρόγραμμα του WRC για το 2023

πρόγραμμα WRC
Thierry Neuville (BEL) and Martijn Wydaeghe (BEL) Of team HYUNDAI SHELL MOBIS WORLD RALLY TEAM perform during World Rally Championship Kenya 2022 in Naivasha, Kenya on June 26, 2022 // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool // SI202206260108 // Usage for editorial use only //

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πρόγραμμα του επερχόμενου παγκοσμίου πρωταθλήματος Ράλι, με το Ακρόπολις να διατηρεί σταθερή τη θέση του στα μέσα Σεπτεμβρίου. Επιστροφή σε Μεξικό και Χιλή, πήρε ψήφο εμπιστοσύνης για ακόμη μία χρονιά η Ιαπωνία.

Μετά από αρκετές εβδομάδες αναμονή και λιγότερο από δύο μήνες πριν την επίσημη έναρξη της σεζόν του 2023 στο Μόντε Κάρλο, η FIA εξέδωσε το επίσημο πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος, το οποίο θα περιλαμβάνει συνολικά 13 αγώνες, με highlights την επιστροφή των αγώνων σε Μεξικό και Χιλή αλλά και την ένταξη ενός νέου format αγώνα σε τρεις χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

Όπως είχε ήδη ανακοινωθεί το πρωτάθλημα του 2023 θα ξεκινήσει παραδοσιακά, με δύο αγώνες στο Μόντε Κάρλο και Σουηδία στα τέλη Γενάρη και στις αρχές Φλεβάρη, ενώ μετέπειτα θα γίνει η επιστροφή στο Γκουαναχουάτο του Μεξικού, το τετραήμερο 16-19 Μαρτίου. Εν συνεχεία ακολουθούν σημαντικοί αγώνες σε Κροατία, Σαρδηνία και Πορτογαλία.

Σαφάρι κι Εσθονία διατήρησαν τις θέσεις τους στις δύο άκρες της καλοκαιρινής διακοπής στο καλεντάρι, με τον ιστορικό αγώνα της Φινλανδίας να μετακινείται δύο εβδομάδες νωρίτερα, στις αρχές Αυγούστου κι αρκετά κοντά στον γειτονικό αγώνα της Εσθονίας.

Σταθερή έμεινε κι η ημερομηνία του Ράλι Ακρόπολις, το οποίο θα διεξαχθεί και φέτος στο δεύτερο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου και πιο συγκεκριμένα από 7 έως 10 του μηνός. Αυτό έγινε παρά τη θέληση της FIA να μετακινηθεί το Ακρόπολις πιο αργά στον μήνα, καθώς υπήρχαν αντιρρήσεις τόσο από τον promoter, όσο κι από την οργανωτική επιτροπή του αγώνα.

Η Νέα Ζηλανδία δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τα κονδύλια για να φέρει για ακόμη μία χρονιά τον αγώνα στις θρυλικές ειδικές της, όμως στο καλεντάρι θα επιστρέψει η Χιλή, με το Σαντιάγο να φιλοξενεί μετά από απουσία τριών ετών το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ένας ακόμη νέος αγώνας, θα αποτελέσει αυτός που θα πάρει τη θέση της Ισπανίας ως ασφάλτινο ράλι, με την Γερμανία, την Τσεχία και την Αυστρία να ενώνουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργούν, με την έγκριση της ομοσπονδίας, το ράλι Κεντρικής Ευρώπης, το οποίο θα διεξαχθεί στα τέλη του Οκτωβρίου.

Η σεζόν θα ολοκληρωθεί στην Ιαπωνία για ακόμη μία χρονιά, καθώς οι οργανωτές του αγώνα εξασφάλισαν μία ακόμη ευκαιρία από την ομοσπονδία και τον promoter, παρά τα σημαντικά προβλήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του φετινού φινάλε. Εκτός έμεινε ένας αγώνας στη Σαουδική Αραβία, εξαιτίας αντιρρήσεων των ομάδων για την ημερομηνία του στις αρχές του Δεκεμβρίου. Παρόλα αυτά, ο αγώνας ίσως διεξαχθεί ως ξεχωριστό μη πρωταθληματικό event.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του WRC για το 2023:

Αγώνας Ημερομηνία
1. Ράλι Μόντε Κάρλο 19-22 Ιανουαρίου
2. Ράλι Σουηδίας 09-12 Φεβρουαρίου
3. Ράλι Μεξικό 16-19 Μαρτίου
4. Ράλι Κροατίας 20-23 Απριλίου
5. Ράλι Πορτογαλίας 11-14 Μαΐου
6. Ράλι Σαρδηνίας 01-04 Ιουνίου
7. Ράλι Σαφάρι – Κένυα 22-25 Ιουνίου
8. Ράλι Εσθονίας 20-23 Ιουλίου
9. Ράλι Φινλανδίας 03-06 Αυγούστου
10. Ράλι Ακρόπολις 07-10 Σεπτεμβρίου
11. Ράλι Χιλής 28 Σεπτεμβρίου – 01 Οκτωβρίου
12. Ράλι Κεντρικής Ευρώπης 26-29 Οκτωβρίου
13. Ράλι Ιαπωνίας 16-19 Νοεμβρίου

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Blog: «Εις το επανιδείν» σε έναν gentleman

Next Article
Leclerc

Έργα και δράσεις ενός λίγου...

Related Posts