Αποκλεισμός με αναστολή του Ogier από το Rally Σαρδηνίας

Οι αγωνοδίκες του Rally Σαρδηνίας αποφάσισαν να τιμωρήσουν τον Sebastien Ogier μετά την μη παραλαβή του καρνέ χρόνου από τον τερματισμό της 19ης ειδικής. Διατηρεί τους βαθμούς του ο Γάλλος.

Στο τέλος της προτελευταίας ειδικής του αγώνα στην Σαρδηνία, o Sebastien Ogier έφυγε από τον καθιερωμένο έλεγχο, χωρίς να έχει παραλάβει το καρνέ χρόνου. Χωρίς αυτό ο Γάλλος δεν μπορούσε να μπει στην εκκίνηση της επόμενης ειδικής και χρειάστηκε να περιμένει το πλήρωμα των Tanak/Jarveoja που το μετέφερε.

Ο κάτοχος του τίτλου, μαζί με τον συνοδηγό του Julien Ingrassia κλήθηκαν από τους αγωνοδίκες προκειμένου να εξηγήσουν τι έγινε και μετά από ακρόαση, στην οποία το πλήρωμα παραδέχτηκε το λάθος του, αποφασίστηκε η τιμωρία του αποκλεισμού με αναστολή για το πλήρωμα της M-Sport.

Αυτό σημαίνει ότι ο Ogier κρατάει τους 22 πόντους που πήρε στην Σαρδηνία, εκτός εάν υποπέσει σε άλλη αντίστοιχη παράβαση κανονισμών μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Έτσι διατηρείται ενεργός στην μάχη του τίτλου, όπου είναι 27 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Thierry Neuville.

Επιπλέον το πλήρωμα τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 10 χιλιάδων Ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

About The Author

Υπεύθυνος MotoGP

Τις ημέρες, είμαι φοιτητής στα Ψηφιακά Συστήματα του Πανεπιστήμιου Πειραιά. Τις νύχτες ίσως θα βλέπω κάποιο σπορ ή κάποια σειρά στην τηλεόραση. Τις ημέρες και τις νύχτες, παρακοουθώ τα όσα γίνονται σε 2 ή 4 τροχούς.