Αποκλείστηκε από το Ιταλικό GP o Grosjean

Ο Romain Grosjean αποκλείστηκε από το Ιταλικό Grand Prix, αφού η FIA εντόπισε παρατυπία στο πάτωμα της VF-18.

Η Renault κατέθεσε το απόγευμα ένσταση προς την Ομοσπονδία για το πάτωμα του μονοθέσιου του Grosjean, με την ίδια να εξετάζει άμεσα το γεγονός.

Πράγματι, βρέθηκε παρατυπία, αφού το πάτωμα δε συμβαδίζει με το Άρθρο 3.7.1. δ) των τεχνικών κανονισμών, και τις επεξηγήσεις TD/033-18 που δημοσιεύθηκαν στις 25 Ιουλίου του 2018.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω άρθρο αναφέρει:

«Η επιφάνεια που δημιουργείται από όλα τα εξαρτήματα που βρίσκονται επι του επιπέδου αναφοράς, πρέπει να έχουν ράδιο (κυκλική γωνία) με ακτίνα 50mm (με ανοχή +/-2) σε κάθε μπροστινή γωνία, όταν αυτή βλέπεται από μια οπτική γωνία ακριβώς κάτω από το αυτοκίνητο, το οποίο γίνεται αφού η επιφάνεια έχει καθοριστεί.»

Η Haas είχε ζητήσει μία περίοδο χάριτος ως τη Σιγκαπούρη για να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές και να συμμορφωθεί στον κανονισμό, όμως η FIA τόνισε πως, αν και καταλαβαίνει την θέση της, με αυτόν τον τρόπο άφηνε οποιαδήποτε ομάδα να καταθέσει ένσταση.

Όπερ κι εγένετο, με τη Renault να εκμεταλλεύεται την κατάσταση και να κερδίζει. Η Haas πρόκειται να καταθέσει ένσταση, όμως ήδη η Ομοσπονδία εξέδωσε τη νέα κατάταξη από τον αγώνα της Μόντσα, με τον Grosjean εκτός.

Έτσι, ο Sergey Sirotkin ανεβαίνει 10ος, εξασφαλίζοντας τον πρώτο του βαθμό φέτος.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Οι δοκιμές του Sebastien Ogier μέσα από τον φακό του TotalRacing.gr (PHOTOS)

Next Article

Η προαγωγή Leclerc στη Ferrari ξανά στο προσκήνιο, προς τιμήν του Marchionne

Related Posts