Απολύσεις στην M-Sport λόγω της πανδημίας

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του DirtFish.com, ο Malcolm Wilson, τεχνικός επικεφαλής της M-Sport, δήλωσε ότι η εταιρία προέβη σε αρκετές απολύσεις λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας.

Ο ίδιος ο Βρετανός έκανε λόγο για την δυσκολότερη απόφαση της καριέρας του, καθώς αναγκάστηκε να απολύσει 63 από τους 238 εργαζόμενους στο Dovenby Hall:

«Δεν με πειράζει να σας πω ότι αυτό ήταν το δυσκολότερο πράγμα που έχω ζήσει σε όλη μου την πορεία σε αυτή την δουλειά. Κάνω διαπραγματεύσεις εδώ και 40 χρόνια και [τα πράγματα] δεν ήταν ποτέ τόσο δύσκολα όσο είναι τώρα. Πρέπει όμως να το κάνουμε αυτό για να διαφαλίσουμε το μέλλον της εταιρίας.»

«Με ξέρετε, ενδιαφέρομαι πολύ για τους ανθρώπους σε αυτή την δουλειά, είναι το πρώτο μου μέλημα και το να χάνει κανείς έναν τέτοιο αριθμό είναι τρομερό.»

Τέλος, με το υποστηρικτικό της Formula E πρωτάθλημα της Jaguar, το Jaguar I-PACE, να ακυρώνεται, ο Wilson έθιξε και το ότι αντίστοιχη «σμίκρυνση» με το WRC πρόγραμμα της M-Sport έχει γίνει και στο GT πρόγραμμά της, στο οποίο τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιεί αυτοκίνητα της Bentley:

«Δεν είναι μόνο το rally, είναι όλα. Όπως είπα, είναι πιο δύσκολα από ποτέ. Όμως, έχουμε υπάρξει σε δύσκολες καταστάσεις παλαιότερα και έχουμε επιβιώσει. Αυτή είναι η δέσμευσή μας τώρα. Θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε για να επιβιώσουμε και να διατηρήσουμε όσες περισσότερες δουλειές μπορούμε.»

Η M-Sport αναμένεται να ανοίξει ένα υπερσύγχρονο Evaluation Center, το οποίο υπολογίζεται ότι θα προσφέρει 100 θέσεις εργασίας, ενώ παρά τις προαναφερθείσες απολύσεις, η νέα βασική της εγκατάσταση, με εμβαδόν άνω των 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων και με ιδιωτικό test track, ακόμη αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία της τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles