Απομακρύνεται από την F1 o Mohammed ben Sulayem

ben Sulayem

Μακριά από την καθημερινή ενασχόληση με το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 θα συνεχίσει ο πρόεδρος της FIA, Mohammed ben Sulayem, με τον Νικόλα Τομπάζη να αναλαμβάνει τα καθήκοντα διαχείρισης από πλευρά παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Μετά από την εκλογή του ως πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας αυτοκινήτου, τον Δεκέμβριο του 2021, ο Mohammed ben Sulayem ασχολήθηκε ενεργά με την διαχείριση του πρωταθλήματος της Formula 1, σε μία σημαντική καμπή του σπορ, με το διαβόητο φινάλε του 2021 στο Άμπου Ντάμπι, την ολοκλήρωση της κόντρας ανάμεσα σε Max Verstappen και Lewis Hamilton και την εκκίνηση των νέων αεροδυναμικών κανονισμών του 2022, όσο και την εισαγωγή των νέων μονάδων ισχύος που αναμένεται να εισαχθούν το 2026.

Σχεδόν 15 μήνες αργότερα, όπως ανέφεραν άνθρωποι της παγκόσμιας ομοσπονδίας, ο ben Sulayem θα απομακρυνθεί από την διαχείριση της καθημερινής οργάνωσης του σπορ, από πλευράς FIA, με τον υπεύθυνο μονοθεσίων της ομοσπονδίας, Νικόλα Τομπάζη και την ομάδα που έχει στελεχώσει ο ίδιος, να αναλαμβάνουν τα καθήκοντα αυτά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κίνηση ήταν προγραμματισμένη εδώ και μήνες, αν και η αναδιοργάνωση των ρόλων στα άτομα της ομοσπονδίας που ασχολούνται με την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχει ολοκληρωθεί εδώ και αρκετό καιρό.

Στους λόγους που έπαιξαν πάντως τον ρόλο τους για την απομάκρυνση αυτή, περιλαμβάνονται και οι σχέσεις με την κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων του σπορ, την Liberty Media, με την οποία οι σχέσεις του Σαουδάραβα και κατ’επέκταση της FIA είχαν περιέλθει σε κρίση, ειδικά μετά από πρόσφατες δηλώσεις του. Σε αυτές ο ben Sulayem έλεγε πως οι τιμές εξαγοράς των εμπορικών δικαιωμάτων είναι λανθασμένες, με την Liberty, μέσω της F1 να απαντά δριμύτατα, υπενθυμίζοντας ότι έχει συνάψει συμφωνία εκατονταετούς διάρκειας με την ομοσπονδία.

Όπως και να έχει, μία τέτοια κίνηση αναμένεται να έχει σημαντικές συνέπειες, καθώς υπάρχουν αρκετά ανοιχτά ζητήματα με σημαντικότερο την προσπάθεια εισαγωγής νέων ομάδων στο πρωτάθλημα μέσα στα επόμενα χρόνια. Η Andretti και η συνεργασία της με την Cadillac αποτελούν την σημαντικότερη ως τώρα, όμως τόσο οι υπάρχουσες ομάδες, όσο και η Liberty έχουν εκφράσει αρκετούς προβληματισμούς και αντίθετες απόψεις για το θέμα.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article
C43

Παρουσιάστηκε η Alfa Romeo C43(Pics&Vid)

Next Article
Kalle Rovanpera Toyota GR Yaris Rally1 Rally Sweden

Rally Σουηδίας: Πρόγραμμα & τηλεοπτική κάλυψη

Related Posts