Απορρίφθηκε το αίτημα της McLaren για τον Νοrris

Norris McLaren
Lando Norris, McLaren MCL60

Άκαρπη αποδείχθηκε η προσπάθεια της McLaren να επανεξεταστεί η ποινή που δέχθηκε ο Lando Norris, κατά την διάρκεια του Καναδικού GP, με τους αγωνοδίκες επί Αυστριακού εδάφους να απορρίπτουν το σχετικό αίτημα των Βρετανών.

Αναλυτικότερα, η ακρόαση που ζητήθηκε εκ μέρους της ομάδας από το Woking, στο Red Bull Ring, έλαβε χώρα με την προϋπόθεση της παρουσίασης νέων αποδεικτικών στοιχείων, προς επίρρωση της αμφισβήτησης για την ποινή πέντε δευτερολέπτων που έλαβε στο Μόντρεαλ, ο Norris.

Στην διαδικασία αυτή, πέραν των αγωνοδικών του GP Καναδά και του αγωνιστικού διευθυντή της McLaren, Andrea Stella, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των Red Bull, Aston Martin, Alpine και Williams, ώστε να υπάρξει ευρύτερη κατανόηση των συνθηκών υπό τις οποίες έλαβε χώρα η παράβαση.

Εν τέλει διαπιστώθηκε πως οι αντικρούσεις και τα νέα δεδομένα που κατατέθηκαν από την McLaren, δεν επαρκούσαν ώστε να ανοίξει η διαδικασία ένστασης και επανεξέτασης της ποινής. Αξίζει να σημειωθεί ότι δόθηκε μεγαλύτερη έμφαση στην ανάλυση συγκεκριμένων στοιχείων που αφορούσαν παρεμφερή συμβάντα σε προηγούμενους αγώνες, με το αποτέλεσμα να θεωρείται αρνητικό για τους Βρετανούς.

Έτσι λοιπόν ανάμεσα στις περιπτώσεις όπου διατυπώθηκαν αντιρρήσεις γύρω από ποινές που επιβλήθηκαν, η μοναδική περίπτωση που ανετράπη η αρχική απόφαση και επεστράφη το αποτέλεσμα, ήταν εκείνη που αφορούσε την τιμωρία του Fernando Alonso στο περσινό GP των HΠΑ.

Η McLaren με επίσημη δήλωση της επεσήμανε ότι αποδέχεται την ετυμηγορία των αγωνοδικών, μία απόφαση που εντούτοις της κοστίζει σημαντικούς βαθμούς, αν αναλογιστούμε την δυσχερή εξέλιξη που έχει η φετινή σεζόν για την ομάδα, μέχρι στιγμής.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article
Verstappen

GP Αυστρίας - Sprint: Verstappen και μετά πανικός

Next Article
F1 - Grand Prix Αυστρίας 2023 - Max Verstappen - Red Bull

GP Αυστρίας - Αγώνας: Σάρωσε ο Verstappen, ανάμεσα σε ένα κάρο ποινές

Related Posts