Οι ομάδες αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε επιστροφή των ανεφοδιασμών στους αγώνες από το 2021 και εντεύθεν.

Το Strategy Group συνεδρίασε σήμερα, και βασικό θέμα του ήταν οι κανονισμοί του 2021 και οι προτάσεις της FIA για την βελτίωση του θεάματος, ενόψει της προθεσμίας της 31ης Οκτωβρίου για την ψήφισή τους.

Η πρόταση του προέδρου της Ομοσπονδίας, Jean Todt, για επιστροφή των ανεφοδιασμών κατά τη διάρκεια των GP απερρίφθη, αφού ορισμένες ομάδες τόνισαν πως κάτι τέτοιο θα ανέβαζε τα έξοδα και θα έκανε αρκετά πιο προβλέψιμους τους αγώνες.

Το ίδιο συνέβη και με την πρόταση για επιβολή δύο υποχρεωτικών pit stops ανά αγώνα.

Όσον αφορά τη μείωση του βάρους των μονοθέσιων, η FIA δεν πρόκειται να δώσει λύσει σε αυτό το ζήτημα το ’21, παρά τις αντιδράσεις των οδηγών.

Επί τάπητος τέθηκε και το φλέγον θέμα των ελαστικών των 18 ιντσών, τα οποία σήμερα δοκίμασε η Pirelli για πρώτη φορά με τον Sergey Sirotkin. Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από το ζήτημα της διατήρησης ή μη των κουβερτών, αφού η αρχική πρόταση ήταν να καταργηθούν.

Τέλος, σχετικά με τα ελαστικά του 2020, έγινε σαφές πως το κλίμα έχει αλλάξει αρκετά μετά από μία σειρά καλών αγώνων μετά από εκείνον της Γαλλίας, και οι ομάδες εμφανίζονται ανεκτικές στο ενδεχόμενο να μην υπάρξουν δραστικές αλλαγές στις γόμες της νέας χρονιάς.

Πηγή: racefans.net

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles
X