Αποσύρεται από την ενεργό δράση ο Mark Webber

O Mark Webber  θα τελειώσει την αγωνιστική του καριέρα στο τέλος της σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής (WEC), όπως ανακοίνωσε η Porsche.

Ο 40χρονος Αυστραλός θα αναλάβει το πόστο του «ειδικού εκπροσώπου» στη Γερμανική εταιρία, που είναι μέλος της στο πρόγραμμα του LMP1 από την επιστροφή της ομάδας το 2014.

Μαζί με τους teammates του Timo Benhard και Brendon Hartley, ο Webber στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής πέρυσι, έχοντας κερδίσει 7 αγώνες μαζί από το 2014. Επίσης, τερμάτισαν στην 2η θέση στον αγώνα του Le Mans το 2015.

Ο 6ωρος αγώνας του Μπαχρέιν τον επόμενο μήνα θα είναι ο τελευταίος για τον Webber σε αυτή την κατηγορία.

«Έφτασα εκεί που ανήκω,» δήλωσε ο Webber μετά την ανακοίνωση της Porsche. «Η Porsche είναι μία εταιρία που πάντα αγαπούσα και αυτή που μου ταίριαζε καλύτερα.

«Θα μου λείψει η ταχύτητα, η κάθετη δύναμη και ο ανταγωνισμός, αλλά πρέπει να ζήσω αλλιώς και να κοιτάξω για νέα πράγματα.»

Ο Webber ανακοίνωσε την μεταπήδηση του από την F1 στο WEC στις αρχές του 2013, φεύγοντας από τα Grand Prix αφού είχε περάσει από τις ομάδες της Minardi, Jaguar, Williams και Red Bull σε μία καριέρα 11 ετών.

Πήρε 9 νίκες σε 215 εκκινήσεις, και πήρε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα των οδηγών τρεις φορές  (2010, 2011 και 2013), με όλες αυτές τις σεζόν να κερδίζει ο teammate του στην Red Bull Sebastian Vettel.

«Ήταν μία μεγάλη αλλαγή από την F1 στα LMP1, μία εντελώς διαφορετική εμπειρία,» πρόσθεσε ο Webber. «Άλλα ήρθε στην σωστή στιγμή για μένα.

«Έμαθα ότι μου αρέσει να μοιράζομαι το αυτοκίνητο και η χημεία μεταξύ του Timo, του Brendon και εμού είναι μοναδική και κάτι που θα θυμάμαι για πάντα.

«Θα είναι περίεργο να μπαίνω στο αγωνιστικό για τελευταία φορά στο Μπαχρέιν, αλλά για τώρα θα απολαύσω όσο γίνεται κάθε στιγμή από τους υπόλοιπους αγώνες.»

Ο αντιπρόεδρος της Porsche LMP1 Fritz Enzinger απέδωσε φόρο τιμής στον Webber για την συνεισφορά του στο πρόγραμμα της εταιρίας.

«Ήδη από την κρίσιμη στιγμή του σχεδιασμού του προγράμματος, ο Mark μας ένωσε όλους με όλη του της εμπειρία και έβαλε τον εαυτό του μέσα στην ομάδα,» δήλωσε.

«Πίσω από το τιμόνι ήταν ένας μαχητής, ποτέ δεν δείλιασε σε κάποια δύσκολη μάχη. Την ίδια στιγμή, σκέφτεται και την στρατηγική και την ομάδα.

«Αυτή η σύνθεση τον κάνει ανεκτίμητο σαν οδηγό αντοχής. Νίκησε το πρωτάθλημα οδηγών το 2015 μαζί με τους Timo Bernhard και Brendon Hartley σαν λογικό επακόλουθο.»

Ο Webber, o Berhard και ο Hartley είναι στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας μετά τις τρεις σερί νίκες τους στο Nurburgring, στην Πόλη του Μεξικού και στο Austin.

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify