Αποχωρεί από επικεφαλής της Toyota ο Tommi Makinen

Η φετινή σεζόν θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα του Tommi Makinen ως επικεφαλής της ομάδας της Toyota στο WRC, καθώς η Toyota Gazoo Racing Europe θα αναλάβει τα ηνία από το 2021.

Η Ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι το τμήμα WRC της Toyota Gazoo Racing Europe GmbH, με έδρα στην Κολωνία, θα αναλάβει την διοίκηση του προγράμματος της Toyota για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally από το 2021 και έπειτα.

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα μετακινηθεί σε ρόλο συμβούλου στην Toyota Motor Corporation από τον Ιανουάριο του επόμενου έτους.

Ο Makinen δήλωσε ότι η δουλειά του στην Toyota Gazoo Racing έφτασε στο τέλος της:

«Ο στόχος της Toyota ήταν να ξεκινήσει και πάλι την εμπλοκή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, και να επιστρέψει στις επιτυχίες με μία ευέλικτη επιχείρηση, γεγονός που θα μπορούσε να πετύχει μια μικρή εταιρία.»

«Bρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος που οι στόχοι που είχαμε βάλει στέφθηκαν με επιτυχία και είμαι έτοιμος για νέες προκλήσεις με την Toyota. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Akio Toyoda που με εμπιστεύθηκε σε αυτήν την προσπάθεια και με στήριξε ως το τέλος με κάθε τρόπο για να πετύχουμε τον στόχο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω τη συνεργασία μαζί του και να πετύχουμε περισσότερες επιτυχίες στον μηχανοκίνητο αθλητισμό με την Toyota.»

«Είμαι πολύ χαρούμενος που η Toyota θα αναλάβει ολοκληρωτικά αυτό που χτίσαμε μαζί και επιπλέον είμαι χαρούμενος που θα προσφέρει στους ειδήμονες μας ένα σταθερό «σπίτι» όπως είναι η Toyota Gazoo Racing. Eίναι επίσης σημαντικό για μένα ότι το εγχείρημα θα συνεχίσει να είναι στην Jyväskylä και στο Tallinn, ενώ η Toyota θα αναλάβει ολοκληρωτικά την προσπάθεια.»

Η επιτυχία του Makinen στην Toyota ήταν πρωτοφανής. Κάτω από την καθοδήγησή του ο Jari-Matti Latvala έδωσε την πρώτη νίκη της Toyota στο Rally Σουηδίας το 2017 μετά από 18 χρόνια και το Rally Κίνας, στο οποίο νικητής είχε αναδειχθεί ο Didier Auriol. Kατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα κατασκευαστών το 2018 μετά απο 19 χρόνια και το πρώτο πρωτάθλημα οδηγών το 2019 μετά από 15 χρόνια, με τον Ott Tanak στο τιμόνι του Yaris.

Πηγή: DirtFish.com

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
9
Shares
Previous Article

GP Εμίλια Ρομάνια - Αγώνας: Νίκη Vinales, φωτιά στο πρωτάθλημα

Next Article

H μέρα που άλλαξε η Formula 1

Related Posts