Αρπάζει τον Guidotti από την Pramac η KTM

Guidotti KTM

O Francesco Guidotti αναμένεται να μεταβεί στην εργοστασιακή ομάδα της KTM από την επόμενη σεζόν, με τον Ιταλό να αφήνει την Pramac για την αυστριακή ομάδα, παρά και τις προσπάθειες της Suzuki.

Μετά από δέκα σεζόν ως επικεφαλής της δορυφορικής ομάδας της Pramac Ducati, o Francesco Guidotti αποδέχθηκε την πρόταση της KTM για να αναλάβει καθήκοντα αγωνιστικού διευθυντή, σε μία κίνηση που αναμένεται να επισημοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ιταλικού Gazzetta dello Sport, οι άνθρωποι της ΚΤΜ έκαναν μία ιδιαίτερα σπουδαία πρόταση στον Guidotti, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Mike Leitner ως το αφεντικό του αγωνιστικού τμήματος της ομάδας και θα βρεθεί να συνεργάζεται ξανά με την αυστριακή εταιρεία μετά τα τέλη της δεκαετίας του 2000, όπου είχε αναλάβει ρόλο στην εκπαίδευση των νέων οδηγών στις ομάδες που είχαν μοτοσυκλέτες της ΚΤΜ στα πρωταθλήματα των 125 και των 250 κυβικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την ΚΤΜ, μία πολύ ισχυρή πρόταση στον Guidotti είχαν κάνει κι οι άνθρωποι της Suzuki, με τις δύο πλευρές να έχουν προχωρήσει και σε αρχικές διαπραγματεύσεις. Όμως, για λόγους που δεν έχουν γίνει γνωστοί, η συμφωνία δεν ολοκληρώθηκε, με τον CEO της Pramac, Paolo Campinioti να δηλώνει πρόσφατα πολύ αισιόδοξος για το μέλλον της ομάδας του. Η φυγή του Guidotti ήρθε σαν βόμβα στα θεμέλια της ομάδας, η οποία λίγες εβδομάδες μετά την πιο πετυχημένη σεζόν στην ιστορία της, με μία νίκη, τέσσερις pole position και το ανεπίσημο πρωτάθλημα των ανεξάρτητων ομάδων, αναζητά νέο αγωνιστικό διευθυντή.

Από την πλευρά του, ο Leitner είναι αυτός που πλήρωσε το μάρμαρο για τα άσχημα αποτελέσματα και των δύο εργοστασιακών ομάδων στη φετινή σεζόν και θα αποχωρήσει από την KTM σχεδόν επτά χρόνια μετά την είσοδο του στο τότε φρέσκο project για την είσοδο της εταιρείας στο πρωτάθλημα του MotoGP. Εκτός από τον Guidotti, ο οποίος θα αναλάβει τα αγωνιστικά καθήκοντα, στην θέση του Leitner για το τεχνικό σκέλος θα αναλάβει το μέχρι πρότινος δεξί χέρι του Gigi Dall’Igna από την ομάδα της Ducati, Fabiano Sterlacchini.

Η αποχώρηση του Leitner επίσης θέτει σε αμφιβολία και το μέλλον του Dani Pedrosa ως δοκιμαστή της ΚΤΜ, καθώς ο Ισπανός έχει πολύ στενές σχέσεις με τον Αυστριακό, ο οποίος ήταν επι χρόνια ο επικεφαλής της ομάδας μηχανικών του πολύπειρου αναβάτη κι ήταν εκείνος που τον έπεισε να αναλάβει την εξέλιξη της RC16 μετά την αποχώρησή του από την Honda. Για την ώρα πάντως, ο Pedrosa αναμένεται να παραμείνει μέχρι τουλάχιστον την έναρξη της νέας σεζόν και την ολοκλήρωση της αρχικής εξέλιξης της φετινής μοτοσυκλέτας.

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
1
Shares
Previous Article
Bagnaia Χερέθ

Bagnaia: Η μοτοσυκλέτα είναι ήδη απίστευτα γρήγορη

Next Article
Quartararo

Quartararo: Θα περιμένω τη νέα μοτοσυκλέτα προτού υπογράψω

Related Posts