Arrivabene – Δεν εγκαταλείπουμε

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Maurizio Arrivabene, μίλησε για τις ευθύνες που φέρει ο Kvyat για το συμβάν του πρώτου γύρου, που έθεσε εκτός αγώνα τον ένα οδηγό του, ενώ αναφέρθηκε και στις ελπίδες της ομάδας του για τη διεκδίκηση του φετινού πρωταθλήματος της F1.

Ο Daniil Kvyat είχε διπλή επαφή με τη Ferrari του Sebastian Vettel έχοντας πέσει πάνω στον Γερμανό στα φρένα για τη στροφή 2 για να επαναλάβει το ίδιο ατύχημα στη στροφή 3. Η δεύτερη επαφή έστειλε τον Vettel περιστρεφόμενο να καταλήξει στις μπαριέρες, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει νωρίς τον αγώνα.

Ο οδηγός της Red Bull υποστήριξε πως η Ferrari του Γερμανού επιβράδυνε απότομα και αυτό ήταν που προκάλεσε το ατύχημα. Ο αγωνιστικός διευθυντής της Ιταλικής ομάδας δηλώνει πως οι ισχυρισμοί του Ρώσου είναι λανθασμένοι και ότι η τηλεμετρία αποδεικνύει πως δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με το μονοθέσιο.

«Φυσικά και επιβράδυνε, τι πρέπει να κάνει, να πετάξει; Και το να κοιτάξουμε την τηλεμετρία δεν είναι σωστό, γιατί χρειάζεται να δούμε την κατάσταση. Καταλαβαίνω την ανάγκη να είσαι έξυπνος, αλλά πρέπει να είμαστε εύστροφοι κάποιες φορές, Αν κοιτάξουμε τις εικόνες είναι αρκετά ξεκάθαρο. Ο Sebastian μου είπε ότι ο Kvyat τον ακούμπησε μια φορά, ένα απλό άγγιγμα και η δεύτερη φορά ήταν αρκετά δυνατή. Φυσικά το να έχεις μια τέτοια σύγκρουση και επιβραδύνεις δεν σημαίνει πως αν επιβραδύνει πρέπει να τον χτυπήσεις ξανά. Δεν χρειαζόμαστε την τηλεμετρία για το καταλάβουμε αυτό. Σας υποσχέθηκα σε όλους (στα μέσα) την πρώτη φορά που δούλεψα εδώ να είμαι πάντα διαυγής και ειλικρινής. Έτσι την περασμένη φορά στην Κίνα δεν παραπονέθηκα για τον Kvyat, είπα ότι ο Kvyat έκανε τη δουλειά του. Αυτή τη φορά νομίζω πως δεν μπορώ να βρω κανέναν λόγο για αυτό που συνέβη».

Μετά το αποτέλεσμα στη Ρωσία, η Ferrari βρίσκεται 81 βαθμούς πίσω από τη Mercedes στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, ενώ στο πρωτάθλημα οδηγών ο Vettel έπεσε 67 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Nico Rosberg.

Όταν ο Arrivabene ρωτήθηκε αν φοβάται πως οι ελπίδες της ομάδας του για τον τίτλο απομακρύνονται, εκείνος απάντησε: «Αν έπρεπε να προσδιορίσω το πρωτάθλημα φέτος, δεν είμαστε ο τύπος της ομάδας που αρέσκεται να κερδίζει άνετα. Κοιτάζουμε μια μεγάλη πρόκληση και εντάξει, ό,τι έγινε είναι μέρος της αγωνιστικής ιστορίας. Είχαμε ένα πρόβλημα με το λογισμικό με τον Sebastian στο Μπαχρέιν και ένα πρόβλημα με το turbo με τον Kimi στην Αυστραλία, αλλά δεν ήταν καλή τύχη, υπάρχει πάντα ένα ανθρώπινο λάθος. Αλλά προτιμώ να έχω αυτού του είδους τα προβλήματα τώρα, από το να τα έχω κατά τη διάρκεια της σεζόν ή αργότερα. Αλλά πρέπει να είμαστε σίγουροι πως δεν θα συμβεί ξανά. Το πρωτάθλημα, δεν το εγκαταλείπουμε. Δεν θέλω η ομάδα να εγκαταλείψει. Θέλουμε να βάλουμε όλη μας την ενέργεια από εδώ και πέρα. Έχουμε 17 αγώνες. Οπότε αν κερδίσουμε 12, εκείνοι μπορούν να κερδίσουν τους άλλους 5 και τότε μπορείς να παλέψεις. Αλλά σοβαρά, δεν έχει τελειώσει και δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε».

Ο Ιταλός παραδέχεται πως η διαφορά στην απόδοση της Mercedes από τη Ferrari στο Sochi δεν ήταν καθόλου ικανοποιητική, ειδικά αφού η Scuderia είχε φέρει αναβαθμίσεις τόσο στη μονάδα ισχύος της όσο και στο μονοθέσιο. Υπογραμμίζοντας τι θα πρόκειται να κάνει η ομάδα του για να βρεθεί και πάλι σε τροχιά πρωταθλήματος, ο Arrivabene δήλωσε: «Πρώτα απ’ όλα, δεν πρέπει να κάνουμε κανένα λάθος πλέον από τη μεριά μας. Δεύτερον, πιστεύω, ειλικρινά πιστεύω, πως από τώρα μπορούμε να αποδώσουμε πολύ καλύτερα από όσο αποδίδαμε μέχρι και τώρα. Αυτό έχει να κάνει με τα χαρακτηριστικά των σιρκουί που έρχονται και εξαιτίας των tokens που ξοδέψαμε. Θα μας βοηθήσουμε περισσότερο στη Ισπανία απ’ όσο είδαμε στην πίστα στη Ρωσία. Αλλά βέβαια οι άλλοι δεν κοιμούνται και μας περιμένουν».

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Retro F1: Ayrton Senna, ένας θρύλος των αγώνων

Next Article

Συζητήσεις με τους ιθύνοντες της Red Bull για το συμβάν της Ρωσίας θα έχει ο Kvyat

Related Posts