Πριν το FP3 θα αποφασίσει ο Jorge Lorenzo για το αν θα συνεχίσει κανονικά στο GP της Μαλαισίας, μετά την πρώτη μέρα δοκιμών στη Sepang.

Έχοντας πάρει το «πράσινο φως» από τους γιατρούς για να αγωνιστεί στη Μαλαισία, ο Lorenzo συμμετείχε κανονικά στο FP1 και το FP2, όντας τελευταίος και στις δύο διαδικασίες.

Ο καλύτερός του χρόνος ήταν 2:03.204, 3,5 δλ. πιο αργός από εκείνον του πρωτοπόρου Alex Rins.

Σε δηλώσεις του μετά τις δοκιμές, ο αναβάτης της Ducati εξήγησε την κατάσταση και αποκάλυψε ότι η τελική απόφαση για το αν θα συνεχίσει, θα παρθεί αύριο:

«Η κατάσταση είναι δύσκολη. Είμαι εκνευρισμένος, γιατί θα ήθελα να νιώθω καλύτερα εδώ, αφού η πίστα βολεύει κι εμένα, και τη μοτοσυκλέτα.

«Ήρθα εδώ σε καλύτερη κατάσταση από ότι στην Ιαπωνία, αλλά ακόμα νιώθω πόνο, δεν είμαι ανταγωνιστικός.

«Αύριο το πρωί θα αποφασίσουμε αν είναι καλύτερο να συνεχίσω ή αν θα δανείσω τη μοτοσυκλέτα στον Michele [Pirro] πριν το FP3.»

Και συνέχισε:

«Όταν προσπαθείς να πιέσεις και είσαι τρία δευτερόλεπτα πίσω από τον ταχύτερο, δεν υπάρχει λόγος να πιέσεις. Αύριο, ανάλογα και με το πώς θα ξυπνήσω, θα δω αν νιώθω πολύ καλύτερα, λίγο καλύτερα ή τα ίδια και θα πάρω μία απόφαση.»

Για το θέμα του πόνου, σχολίασε:

«Όταν οδηγώ, ο πόνος είναι λιγότερος σε σχέση με την Ιαπωνία. Προφανώς όχι 100%, ίσως 65-70%. 

«Το χειρότερο είναι όταν αλλάζω κατεύθυνση, αλλά είμαστε τυχεροί γιατί εδώ αυτό γίνεται μόνο μία φορά. Και στο φρενάρισμα είναι δύσκολο.»

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles