Βελτίωση της McLaren μέσα στη σεζόν προσδοκά ο Alonso

Ο Fernando Alonso υποστηρίζει πως δεν γνωρίζει που θα καταλήξει στις κατατακτήριες της Μελβούρνης, προσθέτοντας πως η McLaren – Honda έχει ακόμη δουλειά να κάνει και περιμένει η ομάδα να βρει απόδοση και στην πορεία της χρονιάς.

Όλα δείχνουν πως η McLaren έχει κάνει μερικά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, με τον Jenson Button να δηλώνει πως ο νέος κινητήρας της Honda είναι το μεγαλύτερο βήμα που έκανε η Ιαπωνική εταιρία σε 14 μήνες.

Όμως ο Ισπανός οδηγός της ομάδας θεωρεί πως υπάρχουν ακόμη περιθώρια βελτίωσης: «Έχουμε ακόμη να βρούμε μερική ισχύ, καθώς το μεσοδιάστημα (μεταξύ των σεζόν) ήταν πολύ μικρό. Ευελπιστώ πως θα μπορέσουμε να ξεκλειδώσουμε τις δυνατότητες κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος».

Επίσης ο δυο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής πρόσθεσε ότι μια εμφανής βελτίωση έγινε στον τομέα της αξιοπιστίας: «Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι πέρυσι χρησιμοποιήσαμε 12 κινητήρες για το παγκόσμιο πρωτάθλημα και είναι αδύνατο να σκεφτείς πως μπορεί να επαναληφθεί. Βελτιωθήκαμε σε κάποιους τομείς και θα έρθουν περισσότερα, οπότε είναι δύσκολο να κρίνεις, όμως είμαστε λίγο πιο πίσω από εκεί που θα θέλαμε».

Τέλος θεωρεί πως η δυναμική των μονοθεσίων πίσω από τις Mercedes και Ferrari είναι δύσκολο να προβλεφθεί.

«Όταν φτάσουμε στην Αυστραλία και όλοι είναι στην πίστα την ίδια στιγμή με ίδια ελαστικά και καύσιμα, θα δούμε αν είμαστε δέκατοι έβδομοι, ενδέκατοι ή πέμπτοι και από εκεί μπορούμε να περιμένουμε ένα-δυο πράγματα για τη σεζόν».

Ο Remi Taffin της Renault, υποστηρίζει πως είναι όντως δύσκολο να προβλεφθεί η πρόοδος της κινητήριας μονάδας της Honda, ενώ προσδιορίζει την βελτίωση στη δική τους μονάδα.

«Από τα δεδομένα στο εργοστάσιο και απ’ ό,τι είδαμε εδώ (στη Βαρκελώνη) θεωρεί πως βελτιωθήκαμε μισό δευτερόλεπτο από πέρυσι. Είναι δύσκολο για τη Ferrari ή τη Mercedes να πετύχουν αυτή τη βελτίωση φέτος και όσον αφορά τη Honda είναι ένα μυστήριο για εμάς αυτή τη στιγμή».

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Rosberg - Η Ferrari θα μπορούσε να είναι κοντά ή ακόμα και μπροστά μας

Next Article

Photo Story από το Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών

Related Posts