Binotto: Δεν συνδέεται με βλάβη η εγκατάλειψη του Leclerc

Leclerc
FERRARI F1 GP FRANCIA DOMENICA 24/07/2022 credit @Scuderia Ferrari Press Office

O Mattia Binotto στις δηλώσεις του μετά το τέλος του Γαλλικού GP, ξεκαθάρισε ότι η εγκατάλειψη του Charles Leclerc δεν είχε να κάνει με μηχανική αστοχία, αλλά με λάθος του ίδιου του Μονεγάσκου.

Ο Leclerc βρισκόταν επικεφαλής της κούρσας στο Paul Ricard, όταν έχασε τον έλεγχο της F1-75 του στον 18ο γύρο στην ενδέκατη ανοιχτή δεξιά στροφή της πίστας. Στην ενδοεπικοινωνία με την ομάδα του, η οποία ακούστηκε σε ζωντανή μετάδοση, ο Μονεγάσκος έκανε λόγο για το ότι δεν μπορούσε να αφήσει το γκάζι στο συγκεκριμένο σημείο.

Αυτή η αποστροφή του λόγου του παρερμηνεύτηκε από το ευρύ κοινό, το οποίο συνέδεσε το συμβάν, με εκείνο στον προηγούμενο αγώνα στην Αυστρία, όπου ο Leclerc πράγματι είχε πρόβλημα με το πεντάλ του γκαζιού. Τότε βέβαια αυτό δεν τον εμπόδισε από το να κατακτήσει την νίκη, σε κάθε περίπτωση επρόκειτο για μια εκ βάθρων ξεχωριστή κατάσταση, που ουδεμία σχέση είχε με τον αγώνα στην Γαλλία.

Ο Mattia Binotto έβαλε τα πράγματα σε μία τάξη, διευκρινίζοντας ότι η εγκατάλειψη του οδηγού του, δεν σχετιζόταν με κάποια βλάβη ή αστοχία, αλλά με προσωπικό οδηγικό λάθος. Το στιγμιότυπο που διέρρευσε στην μετάδοση του αγώνα, αφορούσε το σημείο μετά την πρόσκρουση στις μπαριέρες, επομένως ο Ιταλός επικεφαλής της Ferrari εξήγησε με σαφήνεια την σειρά των γεγονότων.

Αυτό που δεν αλλάζει τόσο για τον Leclerc όσο και για την Scuderia, είναι το τεράστιο πλήγμα που δέχθηκαν οι ελπίδες τους για την διεκδίκηση των πρωταθλημάτων, με τον Μονεγάσκο να απέχει πλέον 63 βαθμούς από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας και νικητή στο Paul Ricard, Max Verstappen, με δέκα αγώνες να απομένουν πλέον για την ολοκλήρωση της σεζόν.

Παράλληλα, η Red Bull άνοιξε και πάλι την ψαλίδα στους κατασκευαστές, έχοντας δύο μονοθέσια στον τερματισμό, έναντι ενός της Ferrari, με τον Carlos Sainz να τερματίζει σε έναν επεισοδιακό, για τον ίδιο, αγώνα στην πέμπτη θέση. Αποτελεί ερωτηματικό η αντίδραση των Ιταλών στους αγώνες που ακολουθούν, δεδομένης της δεινής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει.

Αναλυτικά όσα επεσήμανε ο Mattia Binotto:

«Eίναι απλό αυτό που συνέβη στον προηγούμενο αγώνα στην Αυστρία, υπήρχε ένας αποσβεστήρας[damper] που ήταν ελαφρώς κολλημένος, τίποτα περισσότερο και ήδη πήραμε κάποια μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο στο μέλλον. Δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα με το γκάζι, δεν είχε καμία σχέση με την Αυστρία.

«Ήταν ένα λάθος του Charles[Leclerc], από αυτά που μπορούν να συμβούν. Το λάθος αυτό δεν αφαιρεί κάτι από το πόσο καλός είναι ως οδηγός, είναι φανταστικός. Αλλά ήταν πραγματικά λάθος του. Η συνομιλία με τον μηχανικό του έλαβε χώρα ενώ είχε βάλει την όπισθεν και προσπαθούσε να φύγει από τις μπαριέρες. Είχε το πόδι του στο γκάζι, δεν ένιωθε να αποκρίνεται επαρκώς ο κινητήρας, όμως δεν υπήρχε κάποια αστοχία.»

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
1
Shares
Previous Article

GP Γαλλίας - Αγώνας: Νίκη Verstappen, 2-3 για Mercedes

Next Article
Vettel Formula 1

Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν από την F1 o Sebastian Vettel

Related Posts