Ο Mattia Binotto και ο Charles Leclerc απάντησαν στο σχόλια που έκανε ο Max Verstappen μετά το τέλος του Αμερικανικού Grand Prix.

Η Ferrari είχε ένα δύσκολο τριήμερο στο Austin, αφού από την Παρασκευή ταλαιπωρήθηκε με προβλήματα αξιοπιστίας στο μονοθέσιο του Charles Leclerc, ενώ την Κυριακή στον αγώνα, είδε τον Sebastian Vettel να εγκαταλείπει με σπασμένη ανάρτηση και τον Μονεγάσκο να τερματίζει στην 4η θέση, σχεδόν ένα λεπτό πίσω από την πρώτη τριάδα.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Verstappen δήλωσε στην ολλανδική τηλεόραση: «Αυτό συμβαίνει όταν σε πιάνουν να κλέβεις,» αναφερόμενος στον κακό αγώνα που έκανε η Ferrari.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Scuderia, μετά το τέλος του αγώνα, απάντησε στις δηλώσεις του Ολλανδού της Red Bull:

«Νομίζω ότι το Σάββατο ήμασταν αρκετά κοντά στην pole position, όπως στους τελευταίους αγώνες. Νομίζω ότι ο Seb θα μπορούσε να πάρει την pole αν δεν πήγαινε φυλαγμένα σε μία συγκεκριμένη στροφή.

«Ο Charles ήταν ξεκάθαρο ότι είχε πρόβλημα το πρωί, χάνοντας όλο το FP3, και βάλαμε και έναν κινητήρα χωρίς τις αναβαθμίσεις, και πιστεύω πως, κοιτάζοντας συνολικά τις επιδόσεις του στο Q3 και τι θα μπορούσε να κάνει χωρίς το πρόβλημα το πρωί, θα ήταν κι αυτός στην διεκδίκηση της pole, οπότε δεν μπορώ να καταλάβω πού είναι το πρόβλημα.

«Αν δείτε τον αγώνα, ίσως τον σχολιάσουμε πιο μετά, σίγουρα η ταχύτητα στις ευθείες δεν ήταν το πρόβλημα, ενώ είχαμε και ξεκάθαρο θέμα με την πρόσφυση στο πρώτο stint και των δύο οδηγών.

«Πάλι, είναι ο τύπος των σχολίων που νομίζω ότι είναι τελείως λάθος. Δεν είναι καλό για το άθλημα και νομίζω πως όλοι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί.»

Ο Binotto τόνισε ότι η Ferrari δεν μελέτησε εις βάθος την ντιρεκτίβα της FIA, και αρνήθηκε ότι έχουν γίνει αλλαγές στην μονάδα ισχύος από το Μεξικό, ενώ εξήγησε και γιατί η Scuderia δεν κέρδιζε τόσο χρόνο στις ευθείες όσο στους προηγούμενους αγώνες:

«Είναι αλήθεια ότι δεν κερδίζαμε στις ευθείες όσο στους προηγούμενους αγώνες, αλλά είναι αλήθεια επίσης ότι φτάσαμε τον ανταγωνισμό στην ταχύτητα στις στροφές, τουλάχιστον στις κατατακτήριες.

«Ο συμβιβασμός ανάμεσα στην πρόσφυση και την δύναμη άλλαξε αυτό το Σαββατοκύριακο σαν ένα τεστ από την μεριά μας – τόσο απλό.

«Ήμασταν ανταγωνιστικοί στις κατατακτήριες και τώρα πρέπει να καταλάβουμε τι έγινε στον αγώνα και να δούμε τι είναι καλύτερο για τους επόμενους αγώνες όσον αφορά αυτό τον συμβιβασμό.»

Στα σχόλια του Verstappen απάντησε και ο Charles Leclerc:

«Νομίζω είναι αστείο για να είμαι ειλικρινής. Δεν έχει ιδέα τι λέει.

«Δεν είναι στην ομάδα. Ξέρουμε ακριβός τι κάνουμε και δεν ξέρω γιατί μιλάει, δεν ξέρει τίποτα για εμάς.»

Πηγή:crash.net

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles
X