Ο Mattia Binotto παραδέχθηκε πως το μεγάλο μειονέκτημα της Ferrari βρίσκεται στους αγώνες εξαιτίας της ελλιπούς κάθετης δύναμης που παράγει το μονοθέσιό της.

Η Ferrari ήταν σε δυσμενή θέση στο Hungaroring, τερματίζοντας ένα λεπτό πίσω από τον νικητή Lewis Hamilton, ανήμπορη να δώσει μάχες με τους πρωτοπόρους.

Αυτό που ανησυχεί πραγματικά τον επικεφαλής της, όμως, είναι η κάθετη δύναμη που λείπει από την SF90 και η οποία τελικά τους πληγώνει σε πίστες που την έχουν ανάγκη:

«Αυτό για το οποίο πρέπει να δώσουμε εξήγηση δεν είναι το ένα λεπτό που ήμασταν πίσω, αλλά το γεγονός ότι μία εβδομάδα είχαμε το ταχύτερο μονοθέσιο και στην Ουγγαρία για κάποιο λόγο δεν είμαστε γρήγοροι.

«Έχει να κάνει με την πίστα. Το μονοθέσιό μας στερείται υψηλής κάθετης δύναμης και όταν είσαι σε ένα σιρκουί όπως αυτό της Βουδαπέστης όπου τη χρειάζεσαι, τότε σίγουρα υποφέρουμε.

«Και υποφέρεις περισσότερο στον αγώνα από ότι στις κατατακτήριες, γιατί εκεί η πρόσφυση θα έρθει από τα ελαστικά, και θα αντισταθμίσει την κάθετη δύναμη.

«Σε μεγάλη απόσταση, γλιστράς, υπερθερμαίνεις τα ελαστικά, και τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα.»

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles