Σήμερα είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ την έκθεση που οργάνωσε η Ferrari στο μουσείο της στο Maranello, προς τιμήν του Michael Schumacher, για τα πεντηκοστά του γενέθλια.

Ο Michael Schumacher ήταν ο παιδικός μου ήρωας, ο οδηγός με τον οποίον δέθηκα περισσότερο, ο άνθρωπος που με έκανε να πλησιάσω και να αγαπήσω αυτό το άθλημα. Ο Γερμανός μαζί με την Ferrari, αποτέλεσε το ιδανικό δίδυμο οδηγού με ομάδα στην ιστορία της Formula1. Οι επιτυχίες του και αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.

Μέσα από αυτή την έκθεση μπορεί ο κόσμος να αναβιώσει την πορεία του Schumacher στην Ferrari. Από την πρώτη του χρονιά το 1996 μέχρι το 2006 όταν τερμάτισε για πρώτη φορά την καριέρα του στην Formula 1.

Από χθες που άνοιξε η έκθεση επί τη ευκαιρία των γενεθλίων του, η προσέλευση του κόσμου στο μουσείο της Scuderia είναι μεγάλη, δείχνοντας την αγάπη του κόσμου της Ferrari και της Formula 1 προς τον Schumacher.

Μέσα από τους αριθμούς και τις φωτογραφίες των επιτυχιών του, μπορεί να αντιληφθεί κάνεις την σπουδαιότητα και το δέος του Michael Schumacher στην ιστορία της Ferrari και του motorsport. Ένας θρύλος του αθλήματος, που έφερε την Formula1 σε άλλο επίπεδο, αποτελώντας παράδειγμα για τους περισσότερους οδηγούς.

Μέσα από τις εικόνες των επιτυχιών του, φαίνεται η αποφασιστικότητά του – κατά την γνώμη μου, ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία των επιτυχιών του -, η μαχητικότητά του, η κληρονομιά που άφησε πίσω.

Βλέποντας από κοντά τα κόκκινα μονοθέσια με τα οποία έγραψε ιστορία με την Ferrari ο Schumacher, αναβίωσαν τις παιδικές μου μνήμες, όταν ως μικρό παιδί, θαύμαζα τον ήρωα μου με το κόκκινο μονοθέσιο, ένα σήμα κατατεθέν για πολλούς φίλους της F1 εκείνη την περίοδο. Δυστυχώς τα τελευταία πέντε χρόνια, ο ‘Schumi’ περνά τον δικό του Γολγοθά.

Βλέποντας αυτή τη σπουδαία έκθεση, η ευχή μου είναι να αναρρώσει όσο καλύτερα γίνεται και να απολαύσει την ζωή του με την οικογένεια του. Ελπίζω κάποτε να τον έχουμε πάλι κοντά μας. Η μάχη είναι πολύ δύσκολη, αλλά είμαι σίγουρος πως με την αποφασιστικότητά του και την βοήθεια των ανθρώπων του, μπορεί να βγει νικητής.

Forza Schumi!

 

Φωτογραφικό υλικό: Ferrari Media

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles