Το πρόωρο τέλος που δόθηκε στην πρώτη προσπάθεια του Fernando Alonso στο Indianapolis 500 αφήνει «ανοιχτούς λογαριασμούς». 

Στον 179ο γύρο, ο κινητήρας της Honda δεν άντεξε και άφησε εκτός αγώνα τον εκπληκτικό Alonso. Εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στην 8η θέση, αλλά μέσα στον αγώνα έκανε πράγματα που άλλοι rookies δεν θα φαντάζονταν.

Δεν είναι τυχαίος οδηγός, ούτε τυχαία η ομάδα για την οποία αγωνίστηκε. Η Andretti Autosport κέρδισε και φέτος τον αγώνα (διά χειρός Takuma Sato), ενώ έχει 3 νίκες τα τελευταία 4 χρόνια. Όλα έμοιαζαν ιδανικά, αλλά κι ο ίδιος πάλεψε πολύ για να βρεθεί σε θέση να θεωρείται φαβορί στην πρώτη του μόλις παρουσία στον αγώνα.

Από το rookie test ως το Fast Nine και μετά τον αγώνα, ο Alonso εντυπωσιάζει Αμερικανούς και ειδικούς του Indy 500. Η κλάση του, η κλάση που έχει ένας δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, επαληθεύθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η 5η θέση στη σειρά εκκίνησης ήταν το πιο τρανό παράδειγμα της απόδοσής του, απόρροια της προσαρμοστικότητας που τον διαπνέει από την αρχή κιόλας της καριέρας του.

Τα τελευταία τρία χρόνια, οι ατυχίες δεν του έχουν επιτρέψει να αμφισβητήσει και τον τελευταίο επικριτή του, αλλά στο οβάλ της Ινδιανάπολης μπόρεσε να αποδείξει, πρώτα στον εαυτό του και μετά στον κόσμο, πως είναι ο καλύτερος οδηγός στον πλανήτη.

Η ωριμότητα που επέδειξε στις μάχες του (κι είχε πολλές), η ψυχραιμία σε στιγμές που άλλοι θα «αγκάλιαζαν» τον τοίχο είναι αυτά που τον ξεχώρισαν, ακόμα κι απέναντι σε πολύπειρους οδηγούς του IndyCar.

Πρέπει να επιστρέψει, με δεδομένη και την πίστη της McLaren-Honda στο project. Οφείλει στον εαυτό του και σε εμάς, τους θεατές, ένα Indy 500 το οποίο δεν θα λήξει με ένα κατεστραμμένο μοτέρ, αλλά ένα μπουκάλι γάλα. Μπορεί να τα καταφέρει, το είπε κι ο ίδιος. «Αν επιστρέψω, θα επιστρέψω σε κάτι που γνωρίζω, που θα ξέρω πώς θα είναι. Θα είναι πιο εύκολο τη δεύτερη φορά από ό,τι τώρα,» ήταν τα λόγια του μετά το πρώορο τέλος του αγώνα του.

Θέλει; Σίγουρα. Αυτό που του έλειπε (και ίσως να του λείπει όταν γυρίσει στην F1 στον Καναδά) είναι η ανταγωνιστικότητα, να νιώσει πως μπορεί να παλέψει, κι ας μην τα καταφέρει. Να δει όμως ότι μπορεί.

Στο Indy 500 μπορεί – και με το παραπάνω. Σε περιμένουμε ξανά, Nando.

Over and out.

 

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles