Blog: Οι επιλογές του Daniel Ricciardo για το 2024

F1 - Hungarian GP 22 - Daniel Ricciardo
Daniel Ricciardo, McLaren, in cockpit

Ο Daniel Ricciardo δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι κατα πάσα πιθανότητα δεν θα είναι στην Formula 1 το 2023 και ότι συγκεντρώνεται στο να βρει κάποια θέση το 2024. Ποιες είναι οι ρεαλιστικές επιλογές του για την μεθεπόμενη σεζόν;

Αρχικά, η δήλωση αυτή μεταφράζεται στο ότι ο Αυστραλός είχε συζητήσεις με κάποιες ομάδες, όμως έλαβε είτε αρνητική απάντηση, είτε αβέβαιες αντιδράσεις, με τις ομάδες να θέλουν να δουν πως θα εξελιχθούν τα συμβόλαια των οδηγών τους. Με αυτή την κατάσταση υπόψην μπορούμε να εξατάσουμε δύο περιπτώσεις:

Haas

Μια θέση η οποία θα μείνει κενή στο τέλος του 2023 και η οποία έχει πιθανότητες για τον Αυστραλό είναι εκείνη του Kevin Magnussen. Ο Δανός έχει συμβόλαιο μέχρι και το τέλος της επόμενης χρονιάς με την Αμερικανική ομάδα και θα μπορούσε να δει την πόρτα της εξόδου αν εκείνη θεωρήσει ότι ο Ricciardo είναι μια σημαντική αναβάθμιση του οδηγικού της ρόστερ. Αυτό φυσικά θα εξαρτηθεί από δύο παράγοντες. Ο πρώτος είναι οι εκτιμήσεις της ομάδας για τις δυνατότητες του μονοθεσίου της για το 2023. Στην τρέχουσα χρονική περίοδο των νέων κανονισμών θα είναι πολύ απίθανο η Haas να δει μια τερατώδη βελτίωση στην δυναμικότητά της, οπότε η υπογραφή του Ricciardo δεν θα την συνέφερε, κυρίως από οικονομικής άποψης. Τα οικονομικά είναι ο δεύτερος παράγοντας. Είναι γνωστό ότι ο πρώην οδηγός των Red Bull και Renault έχει αποδεχθεί ότι αν έβρισκε μια θέση για του χρόνου στην Formula 1, αυτή δεν θα συνοδευόταν με τα χρήματα που ο ίδιος είχε συνηθίσει, όμως και πάλι ο συνδυασμός  με την Haas δεν βγάζει πολύ νόημα για καμία από τις δύο πλευρές.

Alfa Romeo

Ο Guanyu Zhou υπέγραψε στις αρχές Σεπτεμβρίου επέκταση συμβολαίου με την Alfa Romeo, το οποίο θα τον δει με ένα εκατομμύριο δολάρια στην τράπεζα. Παρ’ όλα αυτά, ο rookie δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Daniel Ricciardo και αποτελεί μια περίπτωση που θα μπορούσε να κοιτάξει πιο σοβαρά ο Αυστραλός. Ο Κινέζος έχει μέχρι στιγμής μια αξιοπρεπή πορεία στα μεγάλα σαλόνια, όμως θα χρειαστεί να δείξει το κάτι παραπάνω ώστε να βάλει τις βάσεις για ακόμα μια ανανέωση με την Alfa Romeo, η οποία σιγά σιγά θα χρειαστεί να κοιτάξει την επόμενη μέρα, εκείνη της συμπόρευσης με την Audi. Τα χρήματα σίγουρα θα ήταν ένα ενδιαφέρον σημείο στην συγκεκριμένη περίπτωση, αφού σε σχέση με την Haas, η ομάδα του Fred Vasseur θα βρεθεί σε καλύτερη θέση λόγω των χρημάτων της Audi, όμως είναι άγνωστο αν η διοίκηση θα ήθελε να ρισκάρει πριν τα χρήματα αυτά έρθουν πραγματικά στα χέρια της.

Το 2023

Ο Ricciardo σίγουρα θα ψάχνει αυτή την περίοδο τι θα κάνει το 2023 καθώς θα προσπαθεί να βρει κάποια συμφωνία και να επιστρέψει στην Formula 1. Μια επιλογή του θα ήταν να γίνει τρίτος οδηγός της Mercedes, όμως θα είναι αφύσικο ένας οδηγός του επιπέδου του να λάβει έναν τέτοιο ρόλο – είναι πλέον 33 ετών εξάλλου. Η πιο ρεαλιστική επιλογή του, με αρκετά ερωτηματικά όμως όσον αφορά την προετοιμασία των εκάστοτε ομάδων, είναι το WEC και κάποιο team-up με άλλους οδηγούς σε μια εκ των αρκετών πλέον ομάδων που θα μπουν στο πρωτάθλημα. Οι ταχύτητες είναι συγκρίσιμες με τα μονοθέσια της Formula 1, αν και διαφορετικά στην λειτουργία και την οδήγηση. Μπορεί μάλιστα μέσα από την οδήγηση ενός LMDh ο Ricciardo να σπάσει αυτή την φάση ντεφορμαρίσματος στην οποία έχει πέσει από την αρχή του 2022.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article
Verstappen

GP Ιαπωνίας - Κατατακτήριες: Pole και πρόβα τίτλου ο Verstappen

Next Article
Max Verstappen, Japanese GP 22

GP Ιαπωνίας - Αγώνας: Νίκη και πρωτάθλημα Verstappen στο χάος της βροχής

Related Posts