Βρήκε ρυθμούς ο Dovizioso από την αλλαγή νοοτροπίας στην Ducati

Ο Andrea Dovizioso δήλωσε πως η αλλαγή νοοτροπίας στα μέσα του 2016 τον βοήθησε να βρει τη φόρμα του στο Moto Grand Prix σημειώνοντας 2 συνεχόμενες νίκες.

Ο Ιταλός της Ducati κατάφερε να βρεθεί στο πρώτο σκαλί του βάθρου σε Mugello  και Barcelona, επιβεβαιώνοντας όχι μόνο την κλάση του αλλά και την άριστη ψυχική και σωματική του κατάσταση.

«Από το μέσο της προηγούμενης χρονιάς, κατάλαβα πολλά πράγματα,» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Πιστεύω πως κατάλαβα πολλά πράγματα για τη ζωή και αυτό με βοήθησε στο να προσεγγίσω τα πάντα, τη ζωή και το σπορ, με διαφορετικό τρόπο. Από αυτό, τα αποτελέσματα μου έγιναν πολύ καλύτερα, αν τσεκάρεις τα αποτελέσματα μου πέρυσι και φέτος.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Πραγματικά χαρούμενος και πιο χαλαρός, στο να γνωρίζω περισσότερα για την πραγματικότητα πολλών πραγμάτων και να προσπαθώ να πάρω το μέγιστο αποτέλεσμα με αυτό τον τρόπο.

«Νιώθω κάπως διαφορετικά σε σχέση με πέρυσι, και σίγουρα αυτό βοηθάει στα αποτελέσματα που φέρνω φέτος».

Ο Dovizioso ερωτήθηκε για τις αλλαγές που έχει πραγματοποιήσει και καταφέρνει πλέον να κυνηγάει τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Maverick Vinales, ο οποίος βρίσκεται μόλις 7 βαθμούς μπροστά.

«Μπορείς να συναντήσεις κάποιους ανθρώπους οι οποίοι να σου εξηγήσουν κάτι και έπειτα μπορείς να ζεις με διαφορετικό τρόπο.

«Όλοι μπορούν να καταλάβουν ή να ωριμάσουν για διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικές στιγμές στη ζωή τους. Μικρά πράγματα προκαλούν μεγάλες αλλαγές».

Στα δυο προηγούμενα Grand Prix, o Dovizioso εκμεταλλεύθηκε πλήρως τη δυναμική της μοτοσικλέτας του μέσω της οποίας κατάφερε να προσπεράσει τους αντιπάλους του και να διατηρηθεί μπροστά τους επιτυγχάνοντας καλύτερη επιτάχυνση στην έξοδο των στροφών και κυρίως αυτών πριν από τις μεγάλες ευθείες, με αποτέλεσμα και μεγαλύτερη τελική ταχύτητα. Με αυτό τον τρόπο εμπόδισε τους ανταγωνιστές του να τον φθάσουν στα σημεία που ενδείκνυνται για προσπέραση ενώ στις κλειστές στροφές οδηγούσε με τρόπο υποδειγματικό.

Όταν ο ίδιος κλήθηκε να σχολιάσει τις πιθανότητες του για την κατάκτηση του τίτλου έπειτα από τις δύο διαδοχικές νίκες του, απάντησε: «Η μοτοσικλέτα είναι διαφορετική σε σχέση με πέρυσι. Κάποια είναι θετικά, κάποια αρνητικά.

«Το πρωτάθλημα φέτος είναι διαφορετικό. Δε γνωρίζω γιατί. Τα ελαστικά λειτουργούν καλύτερα μερικές φορές, άλλες φορές άσχημα, κάποιες φορές καλά για εμάς, άλλες φορές καλά για άλλους κατασκευαστέςΕίναι πολύ περίεργο αλλά με τον τρόπο που προσεγγίζεις τα πάντα μπορείς να κάνεις τη διαφορά».

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της F1 για το 2018

Next Article

Μπορεί να προμηθεύσει κι άλλη ομάδα η Renault το 2018

Related Posts