Brown: Δεν θα είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε τίτλους ως το 2024

Zak Brown
Daniel Ricciardo, McLaren MCL35M, leads Max Verstappen, Red Bull Racing RB16B entering corner

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της McLaren, Zak Brown, στις τελευταίες δηλώσεις επεσήμανε ότι η ομάδα του δεν θα έχει την δυνατότητα να παλέψει για την κατάκτηση πρωταθλημάτων, στο άμεσο μέλλον.

Αναλυτικότερα, ο Brown αναλογιζόμενος τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η ομάδα του τα προηγούμενα χρόνια, με τις συνεχείς ανακατατάξεις στο εσωτερικό της, την αδυναμία επίτευξης των στόχων της και πιο πρόσφατα τα οικονομικά προβλήματα ως αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού, ισχυρίζεται ότι τώρα ήρθε η στιγμή στην οποία η McLaren έχει όσα χρειάζονται, προκειμένου να επανέλθει στην κορυφή της F1.

Το 2021 ήταν βέβαια η πιο πετυχημένη σεζόν της ομάδας από το Woking, μετά από αρκετά χρόνια. Κατακτήθηκε η πρώτη της νίκη μετά από εννέα ολόκληρα χρόνια, στην Monza με τον Daniel Ricciardo, με το αποτέλεσμα αυτό να ενισχύεται από την δεύτερη θέση του Lando Norris, σε ένα εμφατικό 1-2. Παρ’ όλα αυτά η σεζόν ολοκληρώθηκε πικρά, μιας και η Ferrari κατάφερε να την υποσκελίσει στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών.

Εν όψει του 2022, που αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, δεδομένων και των μεγάλων αλλαγών στους τεχνικούς κανονισμούς, ο Brown κρατάει χαμηλά την μπάλα και επισημαίνει ότι τώρα μπαίνουν τα θεμέλια της μεγάλης προσπάθειας για αναβίωση των χρυσών εποχών της ομάδας του, που ανεστάλη λόγω των δυσχερειών που προαναφέρθηκαν. Ταυτόχρονα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πολύτιμη συνεισφορά των μελών της McLaren στην βελτίωση ,που έχει αποδειχθεί επί της πράξεως, τις τελευταίες χρονιές.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Zak Brown:

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος και ικανοποιημένος με τους ανθρώπους της ομάδας μας, που είναι το πρώτο και πιο σημαντικό απ’ όλα. Όπως όλοι γνωρίζετε, αντιμετωπίσαμε οικονομικές δυσκολίες το 2020, που πλέον έχουν επιλυθεί. Τώρα είμαστε σε θέση να ενεργήσουμε με βάση το μέγιστο των δυνατοτήτων μας, ώστε να φτάσουμε τους προπορευόμενους, από πλευράς τεχνικών υποδομών, υπό το καθεστώς του budget cup.

«Η αεροδυναμική μας σήραγγα βρίσκεται υπό κατασκευή ενώ μιλάμε αυτή την στιγμή. Έχουμε ροές επενδύσεων, άρα είμαστε βιώσιμοι οικονομικά και αφήσαμε πίσω μας τις δυσκολίες. Έπειτα, στην πίστα θέλουμε να συνεχίσουμε δυναμικά, μέχρι να είναι έτοιμες οι δομές μας, που δυστυχώς δεν θα είναι νωρίτερα από το 2024. 

«Δεν θα είμαστε έτοιμοι μέσα στους επόμενους 18 μήνες, βέβαια αυτό είναι το σημείο χρονικά στο οποίο αρχίζει η εξέλιξη του μονοθέσιου για το 2024. Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε υπό τις συνθήκες που βρισκόμαστε, όμως σίγουρα μέχρι τότε δεν θα μπορούμε να ισχυριστούμε ότι έχουμε όλα όσα χρειάζονται για να πετύχουμε τους στόχους μας. 

«Κατακτήσαμε περισσότερους πόντους το 2021 σε σχέση με το 2020, περισσότερα βάθρα, πετύχαμε το σπουδαίο 1-2 στην Monza και κερδίσαμε την pole position στο Sochi. Δυστυχώς, τερματίσαμε την σεζόν στην τέταρτη θέση και αυτό είναι ένδειξη της φύσης του σπορ που συμμετέχουμε. 

«Από εκεί και πέρα βελτιωθήκαμε στον τομέα των pit-stop, άρα πετύχαμε όλους τους στόχους που είχαμε θέσει στο ξεκίνημα της περσινής σεζόν, στην προσπάθεια μας να ανελιχθούμε, πέραν του πρωταθλήματος των κατασκευαστών. Ανατρέχοντας λοιπόν στο 2021, θα πρέπει να το εκλάβουμε ως μια πετυχημένη σεζόν και να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας να επιστρέψουμε στην διεκδίκηση τίτλων σε λίγα χρόνια.»

Πηγή: GPFans.com

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
2
Shares
Previous Article
Mike Krack

Νέος επικεφαλής της Aston Martin o Mike Krack

Next Article

Παρουσιάστηκαν οι μοτοσυκλέτες της Gresini Racing

Related Posts