Την πεποίθηση ότι η δυσμενής θέση στην οποία βρίσκεται τώρα η F1 εξαιτίας του κορονοϊού θα μπορούσε να οδηγήσει σε αφανισμό ακόμα και τέσσερις ομάδες εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της McLaren, Zak Brown.

Η πανδημία του κορονοϊού έχει θέσει σε αναστολή όλες τις αγωνιστικές δραστηριότητες, κάτι που πλήττει σοβαρά τα οικονομικά της Formula 1 -και κατά συνέπεια των ομάδων- μιας και η κύρια πηγή εσόδων για το σπορ είναι η διοργάνωση αγώνων, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Χαρακτηριστικά, το ποσό που έλαβε συνολικά η Formula 1 το 2019 από τη διοργάνωση και την τηλεοπτική προβολή των αγώνων της ανήλθε στα 2,2 δις δολάρια.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Zak Brown, μιλώντας στο BBC Sport, θεωρεί ότι αν η όλη κατάσταση δεν προσεγγιστεί με τον σωστό τρόπο, το μέλλον αρκετών ομάδων θα πρέπει να κριθεί επισφαλές:

«Θα μπορούσαν να εξαφανιστούν δύο ομάδες με όσα γίνονται τώρα στον πλανήτη, αν δεν αντιμετωπίσουμε επιθετικά αυτήν την κατάσταση; Ναι. 

Στην πραγματικότητα, θα μπορούσαν να φύγουν τέσσερις ομάδες αν δε γίνει σωστή διαχείριση.»

Όσο για το αν θα μπορούσε κάποιος επενδυτής να σπεύσει να αγοράσει κάποια ομάδα που έχει σοβαρά οικονομικά θέματα, ο Αμερικανός δε φαίνεται αισιόδοξος:

«Δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερο το timing. Πιστεύω πως η F1 είναι σε μία πολύ εύθραυστη κατάσταση αυτή τη στιγμή.

Πηγή: ESPN

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles