Με υψηλούς στόχους ξεκινά την σεζόν της η Citroen, με τον αγωνιστικό διευθυντή της ομάδας, Pierre Budar, να δηλώνει ότι στόχος των Γάλλων είναι η επιστροφή στις νίκες.

Από την αποχώρηση του Sebastien Loeb το 2012, η πορεία των Γάλλων ήταν κατηφορική, αφού δεν κατάφεραν να κρατήσουν κάποιον οδηγό που να ήταν σε παρόμοιο επίπεδο με αυτό του Γάλλου 9 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή. Φέτος τα πράγματα δείχνουν να αλλάζουν, αφού στην ομάδα επέστρεψε ο Sebastien Ogier, έχοντας ως teammate των Esapekka Lappi.

«Πρέπει να κερδίσουμε, γι’αυτό είμαστε εδώ,» δήλωσε ο Budar κατά την διάρκεια της παρουσίασης των νέων liveries στο Autosport International Show.

«Ξεκινάμε την σεζόν με αυτό τον στόχο και με αυτό το line-up οδηγών έχουμε έναν καλό λόγο για να το πιστεύουμε.

Όταν ο Budar ανέλαβε τα ηνία της αγωνιστικής ομάδας της Citroen, έφερε νέα άτομα στο τεχνικό επιτελείο, άλλαξε τον τρόπο προσέγγισης στην βελτίωση του C3 WRC, και έφερε δύο νέους οδηγούς για το 2019.

«Θα δούμε αν η βελτίωση είναι αρκετή, αλλά είχαμε έναν χρόνο για να επανασχεδιάσουμε την ομάδα. 

«Είχαμε μερικούς καινούργιους ανθρώπους στο τεχνικό τμήμα πέρσι και τώρα νέους οδηγούς, έτσι ελπίζουμε να έχουμε κάνει την απαιτούμενη πρόοδο ώστε να μπορούμε να κερδίσουμε ξανά.

«Κάναμε μερικές αλλαγές στο αυτοκίνητο, ειδικά στην ανάρτηση, στην γεωμετρία, στους αποσβεστήρες, αλλά είναι μία συνεχόμενη δουλειά η βελτίωση του αυτοκινήτου σε όλους τους τομείς, και ακόμα έχουμε δουλειά να κάνουμε, δεν τελειώνει ποτέ.

«Είχαμε μερικές προτάσεις από τους νέους μας οδηγούς για να κατευθυνθούμε προς την σωστή κατεύθυνση.

«Είναι πολύ ενδιαφέρον να έχεις δύο νέους οδηγούς που έρχονται από διαφορετικά αυτοκίνητα, όλοι τους είχαν διαφορετικές εμπειρίες και ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε πως ήταν η αίσθηση του αυτοκινήτου μας. Ήταν μία ευχάριστη έκπληξη που είχαν την ίδια άποψη για το πως να βελτιωθούμε, έτσι έχουμε έναν ξεκάθαρο στόχο στην βελτίωση μας.

Αισιόδοξος ότι θα μπορέσει να παραμείνει στην κορυφή δηλώνει ο Sebastien Ogier, που είχε μία πολύ θετική πρώτη εντύπωση από το C3 WRC:

«Είχαμε πολύ καλή αίσθηση, μία καλή πρώτη εντύπωση από το αυτοκίνητο. Κάθε χιλιόμετρο με το αυτοκίνητο ήταν πολύ σημαντικό. Ήταν μία ανακάλυψη καθώς προσπαθούσαμε να αναλύσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα το τι ήταν λάθος στο αυτοκίνητο και το τι μπορούμε να βελτιώσουμε.

«Τόσο εγώ όσο και ο Esapekka δείξαμε τα σημεία που θέλουν δουλειά ώστε να βοηθήσουμε να κάνουμε το αυτοκίνητο πιο δυνατό, έτσι είναι όντως συναρπαστικό για την ομάδα να κάνεις σύγκριση ανάμεσα στο Toyota και στο Ford. 

«Αυτό που έχει πιο πολύ σημασία είναι να έχεις ένα αυτοκίνητο που να μπορεί να παλέψει για το πρωτάθλημα, έτσι ελπίζω να το έχουμε και να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την χρονιά σε ένα καλό επίπεδο πριν γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί,» πρόσθεσε ο Ogier.

Πηγή: autosport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles