Την άποψη του για την πορεία της καριέρας του Valentino Rossi και τις προβλέψεις του για το επερχόμενο Grand Prix στο Phillip Island, εξέφρασε ο Jeremy Burgess.

O πρώην επικεφαλής μηχανικός των Wayne Gardner, Mick Doohan και Valentino Rossi ρωτήθηκε από την οργάνωση του Grand Prix της Αυστραλίας, ώστε να δώσει τις προγνώσεις του για το επερχόμενο τριήμερο στο Phillip Island.

Όταν ρωτήθηκε για τον Rossi, με τον οποίο συνεργάστηκε και στους 7 τίτλους του Ιταλού στο MotoGP, o Burgess ανέφερε τους προβληματισμούς του για την κατάσταση που βρίσκεται στην φετινή σεζόν. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε:

«Ίσως να έχει μείνει στο σπορ παραπάνω απ’ότι θα έπρεπε. Το ανησυχητικό και το πιο λυπηρό για μένα είναι ότι τερματίζει συνήθως στη θέση από την οποία ξεκινάει.

«Παλιά δεν μας προβλημάτιζε εάν θα ξεκινούσε από την 10η θέση, ξέραμε πως θα πάρει τουλάχιστον 4 ή 5 θέσεις και θα ήταν στο βάθρο ή στην χειρότερη θα το διεκδικούσε. Τώρα εάν αυτό είναι άλλο ένα βήμα προς τα κάτω, δεν το ξέρω.»

Μετά ο Burgess έδωσε και τα προγνωστικά του για τον αγώνα, προεξοφλώντας τη νίκη του Marquez: «Η καρδιά μου πάντα θα λέει Valentino, αλλά το κεφάλι λέει ξεκάθαρα Marquez. O Marc δεν είχε ποτέ αρκετή τύχη στο Phillip Island.

«Μου αρέσουν κι όσα κάνει ο Miller. Έχει κάνει μερικά τρομερά πράγματα φέτος και μερικά έχουν περάσει απαρατήρητα. Τρέχει σταθερά στις πρώτες θέσεις, ακόμη κι αν είχε λάθος επιλογές ελαστικών. Δείχνει ότι ακόμη μαθαίνει πολλά και θα έχει μεγάλες ευκαιρίες στο μέλλον.

«Όμως ο Marquez είναι πιο εντυπωσιακός στο μάτι κι δεν είμαι καθόλου πεπεισμένος πως η Honda έχει την καλύτερη μοτοσυκλέτα. Η κλάση των υπόλοιπων αναβατών είναι σπουδαία. Για παράδειγμα ο Crutchlow, θα έπρεπε είναι σε θέση να βρεθεί στις πρώτες θέσεις και δεν είναι. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι θέμα του ίδιου, απλά η μοτοσυκλέτα δεν είναι τόσο καλή.»

Πηγή: motorsport.com

Ακούστε επίσης:

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles