Χάνει και το GP Γερμανίας ο Lorenzo

Ο Jorge Lorenzo θα απουσιάζει και από το Γερμανικό Grand Prix, μετά το ατύχημα που είχε σήμερα στο Assen.

Στο FP1 στην πίστα του Assen, ο Lorenzo είχε ένα πολύ βίαιο ατύχημα, που τον είδε να πέφτει στην αμμοπαγίδα της Κ7 με πολλά χιλιόμετρα.

Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοκοκομείο, όπου και διαγνώσθηκε με σπασμένο σπόνδυλο, κάτι που τον άφησε εκτός για το υπόλοιπο του τριημέρου.

Τώρα, ο επικεφαλής της Honda, Alberto Puig, αποκάλυψε πως ο Ισπανός θα λείπει κι από το επερχόμενο GP στο Sachsenring, το οποίο έρχεται χωρίς διακοπή το αμέσως επόμενο τριήμερο.

Αυτό σημαίνει πως θα αναρρώσει και θα επιστρέψει στις αρχές Αυγούστου στο GP της Τσεχίας, μετά το θερινό διάλειμμα.

Ο Puig εξήγησε πώς έχει η κατάσταση:

«Είχε ατύχημα και την περασμένη εβδομάδα στη Βαρκελώνη, και τότε πονούσε πολύ, ακριβώς στο ίδιο σημείο που πονάει και σήμερα.

«Με αυτό το ατύχημα σήμερα, τα πράγματα χειροτέρευσαν, και παραπονιόταν αρκετά για πόνους στην ίδια περιοχή. Κάναμε κάποιες εξετάσεις στο ιατρικό κέντρο, ήταν ΟΚ οι ακτινογραφίες του, αλλά αποφασίσαμε τον μεταφέρουμε στο νοσοκομείο στο Assen, για να ελέγχουμε και τα ζωτικά όργανα, και βρήκαν πως ένα σπόνδυλος έχει ραγίσει. Ευτυχώς, όπως μας είπε ο γιατρός, η περιοχή είναι προστατευμένη και δεν επηρεάστηκε κάποιο νεύρο.

«Θα χάσει το Sachsenrging και θα επιστρέψει στο Brno.»

Πληροφορίες του TotalRacing.gr αναφέρουν πως η Honda εξετάζει πρώτα την επιλογή του Stefan Bradl για τη Γερμανία (αφού στην Ολλανδία ο Lorenzo δεν θα αντικατασταθεί), ενώ μετά υπάρχουν ως εναλλακτικές ο Cal Crutchlow (εφόσον δοθεί το ΟΚ από την LCR) και ο Leon Camier, οδηγός της Honda στο WSBK.

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles