Χάνει και το Silverstone o Joan Mir

Ούτε στο Βρετανικό Grand Prix που θα διεξαχθεί στην πίστα του Silverstone θα επιστρέψει στη δράση ο Joan Mir, καθώς δεν πέρασε τα ιατρικά τεστ μετά τον τραυματισμό του στην πίστα του Brno.

O αναβάτης της Suzuki είχε μια ισχυρή πτώση στο τέλος της ημέρας των δοκιμών του MotoGP που έγινε στην πίστα του Brno. O Mir διεγνώσθη με χτυπήματα στο στήθος και στους πνεύμονες, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τον αγώνα της Αυστρίας.

Ο Ισπανός προσπάθησε να επιστρέψει στον αγώνα της Βρετανίας, μένοντας για αρκετές μέρες σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης, υπό την καθοδήγηση του υπεύθυνου γιατρού του MotoGP, Angel Charte. Όμως παρά την βελτίωση που εμφάνισε δεν μπόρεσε να είναι σε θέση να αγωνιστεί το προσεχές τριήμερο.

Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο Mir, τονίζοντας παράλληλα πως στόχος του είναι να λάβει μέρος στις δοκιμές πριν το Grand Prix του Αγίου Μαρίνου στο Misano. Πιο αναλυτικά ο αναβάτης της Suzuki ανέφερε:

«Τελικά δεν είμαι σε θέση να βρεθώ στο Silverstone για τον επόμενο αγώνα κι είναι ένα μεγάλο κρίμα. Όμως έτσι είναι τα πράγματα κι η υγεία μου πρέπει να αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα μου.

«Μετά το ατύχημα πέρασα αρκετές εβδομάδες ξεκούρασης, πρώτα στο νοσοκομείο και μετά στο σπίτι. Ξεκίνησα και πάλι να περπατάω, αλλά μετά τις εξετάσεις έδειξαν πως είναι καλύτερο να συνεχίσω την αποθεραπεία μου.

«Θα ξεκινήσω να κάνω περισσότερες προπονήσεις, ώστε να είμαι έτοιμος για τον επόμενο αγώνα, σε καλύτερη κατάσταση και να μην πάρω υπερβολικά ρίσκα.

«Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που είναι δίπλα μου και με φροντίζουν, την ομάδα μου και τους χιλιάδες φίλους που με εμψύχωσαν αυτές τις μέρες και μου έδωσαν τεράστια αγάπη.»

Την θέση του Mir στο Silverstone αναμένεται να πάρει ο δοκιμαστής της ομάδας, Sylvain Guintoli.

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
2
Shares
Previous Article

F1 2019: Το power ranking στα μισά της χρονιάς

Next Article

Αισιοδοξία στη McLaren για το μονοθέσιο του 2020

Related Posts