Χάνει το GP Αργεντινής ο Marc Marquez

Marquez

Εκτός του GP Αργεντινής τέθηκε ο Marc Marquez, καθώς ο Ισπανός υποβλήθηκε σε επέμβαση για να διορθώσει το κάταγμα που υπέστη στον αντίχειρα του δεξιού του χεριού.

Ο τρίτος αναβάτης του MotoGP που τέθηκε νοκάουτ από τον δεύτερο αγώνα της χρονιάς στην πίστα των Termas de Rio Hondo στην Αργεντινή είναι ο Marc Marquez. Μετά το άσχημο ατύχημα που είχε στον αγώνα της Πορτογαλίας παρασέρνοντας και τον άτυχο Miguel Oliveira, ο Marquez έπεσε με δύναμη στο οδόστρωμα και με την επιστροφή του στα pits μετέβη στο ιατρικό κέντρο της πίστας.

Εκεί οι εξετάσεις έδειξαν πως είχε υποστεί κάταγμα στο δεξί του αντίχειρα και μετέβη το ίδιο βράδυ στην κλινική Dexeus της Βαρκελώνης για περαιτέρω εξετάσεις. Αυτές έδειξαν ότι απαιτείται χειρουργική επέμβαση, η οποία έγινε πετυχημένα χθες το βράδυ σε νοσοκομείο της Μαδρίτης από τους γιατρούς του Marquez.

Η σοβαρότητα του κατάγματος είναι αρκετά υψηλή καθώς βρίσκεται σε σημείο που ενώνονται οι αρθρώσεις του δαχτύλου. Για αυτό τοποθετήθηκαν δύο βίδες στο σημείο της ζημιάς ώστε να μειωθεί το μέγεθος του σπασίματος.

Η ομάδα της Repsol Honda ανακοίνωσε επίσημα το πρωί της Δευτέρας ότι ο Marquez θα απουσιάσει από τον αγώνα της Αργεντινής, ενώ παραμένει άγνωστη η πιθανή επιστροφή του με τον Ισπανό να έχει κενό δύο ακόμη εβδομάδων μέχρι τον επόμενο αγώνα στις Η.Π.Α. (14-16 Απριλίου).

Η απουσία του πάντως από τον αγώνα στην Αργεντινή σημαίνει πως δεν θα εκτίσει την ποινή δύο long lap που δέχτηκε για το λάθος που έφερε την πτώση του ίδιου και του Miguel Oliveira κατά τη διάρκεια του αγώνα στην Πορτογαλία. Η ποινή αυτή αναφέρεται αποκλειστικά για το GP στην Αργεντινή και δεν μεταφέρεται στον επόμενο αγώνα.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article
MotoGP - Portuguese GP 2023 - Marquez crash

Espargaro: Ο Marquez έπρεπε να αποκλειστεί από τουλάχιστον έναν αγώνα

Next Article

F1 - GP Αυστραλίας: Το πρόγραμμα και η τηλεοπτική κάλυψη

Related Posts