Εν αμφιβόλω τίθεται το Grand Prix Κίνας εξαιτίας του κοροναϊού

SHANGHAI INTERNATIONAL CIRCUIT, CHINA – APRIL 13: Charles Leclerc, Ferrari SF90 during the Chinese GP at Shanghai International Circuit on April 13, 2019 in Shanghai International Circuit, China. (Photo by Zak Mauger / LAT Images)

Αμφίβολη μπορεί να κριθεί η διεξαγωγή του Grand Prix Κίνας (17-19 Απριλίου) εξαιτίας των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού στη χώρα.

Το ξέσπασμα ενός άγνωστου μέχρι πρότινος κοροναϊού στην περιοχή της Γουχάν έχει θέσει τον κινεζικό (και διεθνή) υγειονομικό μηχανισμό επί ποδός.

Μέχρι στιγμής, έχουν υπάρχει 1372 επιβεβαιωμένα περιστατικά στην συγκεκριμένη πόλη, εκ των οποίων τα 41 κατέληξαν σε θάνατο.

Υπό το βάρος αυτών των εξελίξεων, η Ομοσπονδία Αγώνων Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλετών της Κίνας αποφάσισε την αναβολή όλων των αγωνιστικών events μέχρι τον Απρίλιο, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου.

Το σχετικό tweet:

 

Το Κινεζικό GP της Formula 1 είναι προγραμματισμένο για τα μέσα Απριλίου, κατά το Ορθόδοξο Πάσχα (17-19/4), κάτι που σημαίνει πως αν το πρόβλημα παραμείνει και μετά το πέρας της πρώτης φάσης των αναβολών, η διεξαγωγή του μόνο βέβαιη δεν μπορεί να λογίζεται.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Sergio Fonseca, που καλύπτει το motorsport στην ασιατική χώρα, ένα προγραμματισμένο event στην ίδια τη Γουχάν κατά τα μέσα Μαΐου οδεύει ήδη προς αναβολή και -κατά πάσα πιθανότητα- ακύρωση.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
24
Shares
Previous Article

Rally Μόντε Κάρλο - 3η Μέρα: Ξανά μπροστά ο Evans [+video]

Next Article

Rally Μόντε Κάρλο - 4η Μέρα: Έσπασε το ρόδι ο Neuville

Related Posts