Δε χρειάζεται η έγκριση των ομάδων για τους κανονισμούς των ελαστικών για το 2021

FORMULA 1 2018 ETIHAD AIRWAYS ABU DHABI GRAND PRIX

Η FIA δεν έχει ανάγκη την ομόφωνη έγκριση των ομάδων προκειμένου να περάσει τις αλλαγές στους κανονισμούς του 2021, σύμφωνα με τον αλυτάρχη της F1, Charlie Whiting.

Το 2021 αναμένεται να είναι η χρονιά των αλλαγών για την Formula 1, τόσο στα αεροδυναμικά, όσο και στον τομέα των ελαστικών, αφού υπάρχει η πρόταση για την υιοθέτηση ζαντών 18 ιντσών.

Για όλες τις αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς, η FIA πρέπει να έχει την έγκριση των ομάδων, όμως αυτό δεν ισχύει για το 2021, αφού μέχρι τότε θα έχει λήξει η Συμφωνία Ομονοίας, και το τωρινό σώμα δεν θα είναι το ίδιο με εκείνο του 2021.

«Αυτό είναι μέρος του πακέτου των κανονισμών για το 2021,» δήλωσε ο Whiting. «Δεν χρειάζεται να περάσει την επιτροπή της F1, γιατί αφορά το 2021.»

Όταν ρωτήθηκε για το αν η FIA έχει το ελεύθερο να διαμορφώσει το κανονιστικό πλαίσιο για το μέλλον του σπορ, ο ίδιος απάντησε: «Ναι. Δεν χρειάζεται οι κανονισμοί να περάσουν από το Strategy Group, γιατί η διοίκηση αυτή λήγει. Δεν έχουμε νέα ακόμη.»

Βέβαια, ο Whiting φρονεί πως τα νέα ελαστικά χαίρουν έτσι κι αλλιώς της αποδοχής των ομάδων:

«Πιστεύω πως όλοι συμφωνούν, και οι ομάδες γνωρίζουν για αυτήν την αλλαγή εδώ και καιρό, για την πρόταση να πάμε σε ζάντες 18 ιντσών. Επομένως, δεν περιμένω εκπλήξεις ή αντιδράσεις. Είναι μέρος του πακέτου κανονισμών που σχεδιάζαμε με τη FOM.

«Όσον αφορά το αν χρειάζεται να περάσει από την επιτροπή της F1, δε χρειάζεται, γιατί δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη διοίκηση από το 2020 και μετά. Θα υπάρχει επιτροπή της F1, αλλά θα είναι διαφορετική.»

Πηγή: racefans.net

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
1
Shares
Previous Article

GP Άμπου Ντάμπι - Αγώνας: Κλείσιμο με νίκη Hamilton

Next Article

Υπέγραψε με την Toro Rosso για το 2019 ο Albon

Related Posts