Δεν αντικαθίσταται το Ρωσικό GP, 22 οι αγώνες το 2022

RussianGP
SOCHI, RUSSIA – SEPTEMBER 24: Yuki Tsunoda of Scuderia AlphaTauri and Japan during practice ahead of the F1 Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on September 24, 2021 in Sochi, Russia. (Photo by Peter Fox/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202109250075 // Usage for editorial use only //

Έπειτα από παραφιλολογία που διήρκεσε αρκετές εβδομάδες, η F1 επιβεβαίωσε σήμερα ότι δεν πρόκειται να αναπληρώσει το αναβληθέν GP Ρωσίας  με κάποιον άλλο αγώνα, διατηρώντας έτσι ακέραιο τον αριθμό των 22 αγώνων για φέτος.

Αναλυτικότερα, η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία επέφερε μια σειρά αλλαγών, μεταξύ των οποίων ήταν τόσο η αναβολή της διεξαγωγής του αγώνα στο Σότσι, όσο και της προγραμματισμένης μετάβασης του σπορ, από το 2023, στην καινούργια πίστα που κατασκευάζεται στην Αγία Πετρούπολη. Φυσιολογικά το συμβόλαιο με την χώρα ακυρώθηκε και η F1 αναζήτησε τον τόπο και τον χώρο που θα αντικαθιστούσε τον αγώνα αυτό, αρχής γενομένης από το 2022.

Παρά το γεγονός ότι εξετάστηκαν αρκετές και διαφορετικές λύσεις, όπως για παράδειγμα η Τουρκία, το Κατάρ, η Γερμανία ή και η διεξαγωγή ενός δεύτερου αγώνα σε κάποια από τις υπάρχουσες πίστες στο καλεντάρι, τελικά η απόφαση που πάρθηκε ήταν να διατηρηθεί ακέραιο το πρόγραμμα. Έτσι λοιπόν το 2022 δεν θα είναι η μεγαλύτερη -βάσει αριθμού αγώνων- σεζόν σε διάρκεια στην ιστορία του αθλήματος, όπως προοριζόταν.

Παράλληλα, δημιουργείται κενό στο πρόγραμμα, ανάμεσα στον αγώνα στην Ιταλία και τον αντίστοιχο στην Σιγκαπούρη στα τέλη Σεπτεμβρίου. Η αναβολή του Ρωσικού GP απορροφά αρκετή πίεση από τους οδηγούς και τις ομάδες, μιας και δίνεται η δυνατότητα εξοικονόμησης πόρων αφενός, αφετέρου γίνεται ομαλότερα η μετάβαση του σπορ από την Ευρώπη στην Άπω Ανατολή, για το τελευταίο απαιτητικό κομμάτι της χρονιάς.

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
18
Shares
Previous Article

Η Liberty Media έχει εθιστεί στον τζόγο

Next Article

Προβληματισμός για τις ειδικές διαδρομές του Rally Ακρόπολις

Related Posts