Δεν χρησιμοποιεί τις αναβαθμίσεις της Yamaha στο Motegi ο Rossi

Ο Valentino Rossi αποκάλυψε πως δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει περαιτέρω τη νέα εξάτμιση και το swingarm από ανθρακόνημα που έφερε η Yamaha στην Ιαπωνία.

Η Yamaha εισήγαγε αναβαθμίσεις που είχε ήδη δοκιμάσει για τον εντός έδρας αγώνα της.

Συγκεκριμένα, έφερε μία νέα εξάτμιση, που θυμίζει εκείνη της Suzuki, καθώς και το swingarm από ανθρακόνημα που τόσο είχε ζητήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς ο Rossi.

Παρόλα αυτά, μετά την πρώτη μέρα δοκιμών στο Motegi, ο Ιταλός φάνηκε δυσαρεστημένος από την απόδοσή τους, και αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει τα νέα μέρη μέχρι να βελτιωθούν:

«Στους δύο τελευταίους αγώνες, είχα μεγάλο πρόβλημα με την πρόσφυση από το πίσω ελαστικό, περισσότερα από τις άλλες Yamaha.

«Κατά την άποψή μου, δεν είμαστε σε θέση να τρέξουμε ειδικά με τη νέα εξάτμιση, γιατί φαίνεται πως δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με την κανονική.

«Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο. Αλλά, δυστυχώς, δεν μπορείς να κάνεις τα πάντα μέσα σε ένα τριήμερο. Πάντα προσπαθείς να βρεις απόδοση. Θα δούμε τον χειμώνα [στις δοκιμές].

«Όσο για το swingarm από ανθρακόνημα, για μένα δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά [σε σχέση με το αρχικό]. Δεν είναι χειρότερο, αλλά αποφασίσαμε να κρατήσουμε το παλιότερο.»

Πηγή: motosport.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
18
Shares
Previous Article

Τερματίζει την χορηγία της στην McLaren η Petrobras

Next Article

F1: Εγκαταλείπεται τελείως η ιδέα για κατατακτήριους αγώνες το 2020

Related Posts