Δεν έχει εξήγηση για την πτώση του στο Austin ο Marquez

Ο Marc Marquez παραδέχθηκε πως δεν έχει ακόμα εξήγηση για το πώς έπεσε κατά τη διάρκεια του GP στις ΗΠΑ.

Ενώ βρισκόταν 3.8 δλ. μπροστά από τον 2ο Valentino Rossi, ο Ισπανός αναβάτης είχε πτώση στην Κ12, χάνοντας την πρωτοπορία και τελικά εγκαταλείποντας από τον αγώνα, με τον Alex Rins να πανηγυρίζει την παρθενική του νίκη στη μεγάλη κατηγορία.

Σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα, ο πρωταθλητής μίλησε για το τι συνέβη πριν την πτώση:

«Στον αγώνα, είχα πολύ καλό ρυθμό, πίεσα απλώς στην αρχή για να έχω ρυθμό στο 2:04 χαμηλό, αλλά μετά είδα ότι είχα απόσταση και έπεσα στο μεσαίο 2:04, γιατί για μένα ήταν καλό ρυθμός, ένιωθα άνετα.

«Κάποιες φορές συμβαίνουν κι αυτά, έτσι είναι οι αγώνες. Είμαι απογοητευμένος, ήταν δύσκολο να το κατανοήσω, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα. Πρέπει να εστιάσουμε στη Χερέθ και να καταλάβουμε τι συνέβη.

«Είμαστε, όμως, μόλις 9 βαθμούς πίσω από τον πρώτο της βαθμολογίας, τον Dovizioso. Είμαι χαρούμενος με την θέση μου στο πρωτάθλημα.»

Όταν ρωτήθηκε για την αιτία της πτώσης του, ο ίδιος αποκρίθηκε:

«Δεν ξέρω. Φυσικά ήταν ένα λάθος, γιατί δεν μπορείς να πέσεις όταν είσαι μπροστά για 3,5 δλ., αυτό είναι ξεκάθαρα λάθος.

«Αλλά συγκρίναμε τα δεδομένα και ήταν παρόμοια με του προηγούμενου γύρου. Όταν, όμως, οδηγείς με σταθερό ρυθμό, και νιώθεις δυνατός, μπορεί να συμβεί.»

Και συνέχισε:

«Στα δεδομένα που συγκρίναμε, είδαμε ότι ο γύρος μου ήταν παρόμοιος με τον ταχύτερο που είχα κάνει, αλλά και με άλλους γύρους. Αλλά, φυσικά, είναι ένα πολύ μεγάλο σημείο φρεναρίσματος αυτό και είναι δύσκολο κάποιες φορές.

«Το λάθος μου ήταν ότι έπεσα, αλλά δεν έκανα τίποτα απερίσκεπτο. Κάποιες φορές λέω ‘ΟΚ, ήμουν πάνω από το όριο’, αλλά δεν ισχύει αυτό τώρα, οδηγούσα ήρεμα, προσπαθώντας να φυλάξω το εμπρός ελαστικό.

«Δεν είχα καμία προειδοποίηση, οδηγούσα καλά, όπως και στην Αργεντινή.»

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
1
Shares
Previous Article

F1aXion: Στον ναό της ταχύτητας

Next Article

Δεν έχει ξεκλειδωθεί η πλήρης απόδοση της SF90, δήλωσε ο Vettel

Related Posts