Δεν επανεξετάζεται τελικά η ποινή του Vettel

Η FIA απέρριψε το αίτημα της Ferrari για επανεξέταση της ποινής που δέχτηκε ο Sebastian Vettel στο Grand Prix του Καναδά.

Αφού έλαβαν τα νέα πειστήρια της Ιταλικής ομάδας, οι αγωνοδίκες έκριναν ότι «δεν υπάρχουν σημαντικά και σχετικά νέα στοιχεία τα οποία δεν ήταν ήδη διαθέσιμα σε όλες τις πλευρές.»

Η Ferrari υποστήριζε τις προηγούμενες ημέρες ότι είχε «αδιάψευστες» αποδείξεις πως ο Vettel δεν παραβίασε τους κανονισμούς όταν επανήλθε στην πίστα μπροστά από τον Lewis Hamilton.

Ανάμεσα στα άλλα πειστήρια, η Ferrari κατέθεσε την τηλεμετρία από το μονοθέσιο του Γερμανού, βίντεο και εικόνες από το συμβάν, δεδομένα από το GPS του μονοθεσίου του Vettel, αλλά και του Hamilton, καθώς και μια κατάθεση του Vettel ως «μάρτυρα». Οι αγωνοδίκες σημείωσαν ότι όλα αυτά τα στοιχεία ήταν διαθέσιμα πριν το τέλος του αγώνα.

Η Ιταλική ομάδα κατέθεσε επίσης μια ανάλυση του συμβάντος σε βίντεο από τον Karun Chandhok, πρώην οδηγού στην F1, το οποίο είχε μεταδοθεί από το Sky Sports F1. Οι αγωνοδίκες έκριναν ότι αυτό ήταν «νέο στοιχείο, αλλά όχι σημαντικό και σχετικό με την υπόθεση, καθώς είναι μια προσωπική άποψη ενός τρίτου προσώπου».

Τέλος, το βίντεο από την κάμερα που κοιτά προς το κράνος του Vettel επίσης δεν έφερε σημασίας σύμφωνα με τους αγωνοδίκες, καθώς το χαρακτήρισαν ως «μη σημαντικό και σχετικό με την υπόθεση, καθώς τα στοιχεία που περιέχει το βίντεο αυτό έχουν καταγραφεί σε άλλα βίντεο».

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
39
Shares
Previous Article

GP Γαλλίας - FP2: Bottas και 1-2 για την Mercedes

Next Article

Απέφυγε την ποινή ο Hamilton για το συμβάν με τον Verstappen

Related Posts