Δεν έπεισε τους αναβάτες της Yamaha το νέο πλαίσιο

Ο Valentino Rossi δεν θα χρησιμοποιήσει το νέο πλαίσιο που του προμήθευσε η Yamaha για τη συνέχεια του Grand Prix του Assen, τη στιγμή που ο Jorge Lorenzo παραμένει αναποφάσιστος για τη χρήση ή όχι της συγκεκριμένης αναβάθμισης.

Οι Rossi και Lorenzo δοκίμασαν το νέο πλαίσιο της YZR-M1 στο τεστ που πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας του Καταλανικού GP, ενώ και οι δύο το χρηιμοποίησαν εκ νέου την πρώτη μέρα του Ολλανδικού GP.

Ωστόσο, ο Rossi δήλωσε ότι θα επιστρέψει στο παλιό πλαίσιο, μαις και η νέα έκδοση δεν του πρόσφερε την κατάλληλη αίσθηση σταθερότητας που έψαχνε.

«Στη Βαρκελώνη, δοκιμάσαμε ένα διαφορετικό πλαίσιο, αλλά δεν ήμουν πολύ σίγουρος για το αν είναι βελτιωμένο,» είπε.

«Σήμερα το συγκρίναμε ξανά, σε άλλη πίστα, και τελικά προτιμώ την αρχική έκδοση, επειδή αισθάνομαι καλύτερα με το μπροστινό.

«Από αύριο, θα χρησιμοποιήσω την παλιά έκδοση. Δεν έχουν μεγάλη διαφορά, μόνο κάποιες μικρές μετατροπές, αλλά προτιμώ το προηγούμενο πλαίσιο.»

Ερωτηθείς για το ποιες ήταν οι διαφορές μεταξύ του παλιού και του νέου πλαισίου, ο Rossi απάντησε: «Δεν μπορώ να εξηγήσω πολλά.

«Προσπαθούμε να βελτιώσουμε την αίσθηση που έχουμε απ’ τα Michelin, για το εμπρός πήγαμε κάπως προς τα εκεί που θέλαμε, αλλά δυστυχώς χάσαμε σε σταθερότητα.»

Ο Lorenzo στο μεταξύ, δήλωσε πως δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα χρησιμοποιήσει το νέο πλαίσιο στον αγώνα.

«Στο Montmelo ένιωθα μεγάλη διαφορά, εδώ δεν καταλάβαινα και πολύ διαφορά,» είπε. “Επίσης όταν δοκίμασα το νέο πλαίσιο, είχα και διαφορετικές ρυθμίσεις, οπότε δεν μπορώ να τα συγκρίνω ξεκάθαρα.

«Για αύριο αποφασίσαμε να κρατήσουμε ένα παλιό και ένα νέο πλαίσιο και πάλι και μετά θα αποφασίσουμε για την Κυριακή.»

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Στοχεύει στο βάθρο ο Vinales

Next Article

Κοντά στην Aprilia ο Aleix Espargaro

Related Posts