Δεν επηρεάζουν τον Alonso τα σχέδια της McLaren για το IndyCar

Ο Fernando Alonso τόνισε ότι η απόφαση της McLaren να μην συμμετέχει στο IndyCar το 2019 δεν τον επηρεάζει, αφού δεν είχε σκοπό να κάνει πλήρη σεζόν στον θεσμό.

Ο Zak Brown έκανε γνωστή, σήμερα, την απόφαση της McLaren να μην συμμετάσχει ως ομάδα στον θεσμό του IndyCar το 2019, αφού έχει εστιάσει όλη την προσοχή της στην Formula 1.

«Απλά δεν είμαστε έτοιμοι ακόμα και έχουμε εστιάσει όλη την προσοχή μας στην F1. Έτσι δεν θα το επιχειρήσουμε το 2019,» δήλωσε ο Αμερικανός χθες.

«Έχουμε την επιθυμία να το κάνουμε, όπως είχα πει και στο παρελθόν, στο κοντινό μέλλον.»

O Brown, βέβαια, παραδέχτηκε ότι ο Indy 500 παραμένει στην λίστα της McLaren για την νέα χρονιά, λέγοντας ότι θα ήταν κάτι που θα «ήθελε να κάνει» ο Alonso.

Ωστόσο, αυτό το γεγονός δεν βάζει εμπόδιο στα πλάνα του Alonso, αφού ποτέ του δεν ήθελε να έχει πλήρη εμπλοκή σε αυτή την σειρά.

«Μία πλήρη σεζόν στο IndyCar δεν ήταν ποτέ στις επιλογές που ήθελα εξαιτίας των επιπτώσεων που επιφέρει,» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ισπανός

«Θα ήθελα κάποια στιγμή να αγωνιστώ στο IndyCar κάποια μέρα αλλά του χρόνου. Δεκαεφτά αγώνες, και όλοι στην Αμερική, μαθαίνοντας τα πάντα από το μηδέν. 

«Αυτή την αφοσίωση και το ύψος της δουλειάς που απαιτείτε δεν ήταν ποτέ στα πλάνα μου έτσι η McLaren απέκλεισε το ενδεχόμενο της ομάδας. Αν ήθελαν να μπουν στο IndyCar πλήρως δεν θα ήταν με εμένα, έτσι δεν αλλάζει κάτι.

«Το μάθατε σήμερα και εγώ το ξέρω από τον Αύγουστο, έτσι δεν με επηρεάζει καθόλου. Έκανα δοκιμές με ένα μονοθέσιο τον Σεπτέμβρη για να δω πως ήταν, αλλά δεν είχε να κάνει με κάτι μελλοντικό, όπως έχω ήδη πει.

«Όταν έγιναν αυτές οι δηλώσεις σήμερα διάβασα ‘ Εμπόδιο στον Alonso’ και άλλα τέτοια. Δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο. Δεν υπήρχε ποτέ στα πλάνα μου και δεν αλλάζει τίποτα.»

Η μόνη δέσμευση του Alonso που είναι γνωστή για την ερχόμενη χρονιά είναι με την Toyοta στο WEC, όμως ο ίδιος εξήγησε ότι το πρόγραμμά του για την νέα σεζόν είναι ήδη καθορισμένο και μένει να ολοκληρωθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες:

«Το πρόγραμμα μου για την νέα σεζόν είναι καθορισμένο εδώ και αρκετούς μήνες, αλλά πρέπει να κλείσουμε κάποια πράγματα με μερικές εταιρίες. Όταν όλα είναι έτοιμα, θα προχωρήσω σε ανακοινώσεις.»

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
1
Shares
Previous Article

Φαβορί για να αντικαταστήσει τον Lorenzo στo Phillip Island ο Bautista

Next Article

Έρχεται το Circuit de Barcelona-Catalunya στο Gran Turismo Sport

Related Posts