Η ομάδα της Mercedes επιβεβαιώνει πως ο Lewis Hamilton δεν προκάλεσε ο ίδιος την τεχνική αστοχία στην W09 του, κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων του Γερμανικού GP.

Στα τέλη του Q1, κι ενώ ο Hamilton είχε προλάβει να γράψει γρήγορο χρόνο, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει, μην μπορώντας να συνεχίσει την προσπάθειά του, αφού αντιμετώπισε πρόβλημα, το οποίο στην αρχή θεωρείτο ότι προκλήθηκε από ένα άτσαλο πάτημα πάνω από τα kerbs της Κ1.

Ωστόσο,σύμφωνα με την Γερμανική ομάδα, το πρόβλημα αυτό προϋπήρχε της εξόδου του Βρετανού.

Συγκεκριμένα, οι πρωταθλητές ανέφεραν:

«Είχαμε την αστοχία στην στροφή 1, καθώς ο Lewis πέρασε από το ‘κανονικό’ kerb που όλοι οι οδηγοί χρησιμοποιούν κατά την προσπάθεια τους στις κατατακτήριες.

«Αργότερα, η αστοχία των υδραυλικών μεταφέρθηκε και στο τιμόνι του μονοθεσίου. Οι στιγμές που το μονοθέσιο ‘’χοροπηδούσε’’ πολλοί νόμισαν, όπως φαίνεται μέσω της τηλεόρασης, πως ήταν η αιτία του προβλήματος, αλλά στην πραγματικότητα ήταν οι συνέπειες από αυτό.»

Η Mercedes προσέθεσε πως το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν επηρέασε τον κινητήρα ή το κιβώτιο της W09, με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Toto Wolff να ισχυρίζεται πως αυτό το συμβάν αποκάλυψε της αδυναμίες του μονοθεσίου.

«Ξεκάθαρα υπάρχει μια αδυναμία, η οποία εντωπίζεται στα υψηλά φορτία που υπάρχουν όταν περνάμε πάνω από τα kerb. Είναι κάτι που πρέπει να προσπεράσουμε.

«Θα είναι δύσκολη πρόκληση για τον Lewis να προσπεράσει όλα αυτά τα μονοθέσια και να έρθει στις πρώτες θέσεις, αλλά είναι κάτι που είδαμε να το κάνει με μεγάλη επιτυχία στο Silverstone.»

Ο Hamilton εξήγησε μέσω των social media για ποιο λόγο προσπάθησε να σπρώξει το μονοθέσιο του μέχρι τα pits:

«Απλά είναι κατατακτήριες. Το μονοθέσιο προχωρούσε ακόμη και πίστευα με όλη μου την καρδιά πως εάν το πήγαινα πίσω θα μπορούσαν να το επισκευάσουν. Μέσα στην καρδιά μου ποτέ δεν τα παρατώ, το να εγκαταλείψεις και να αποδεχτείς πως το μονοθέσιο δεν πρόκεται να επανέλθει είναι το δυσκολότερο πράγμα.

«Έσβησα το μονοθέσιο και πίστεψα, όσο τρελό και αν ακούγεται, να το σπρώξω μέχρι τα pits. Απλά ήμουν παθιασμένος.»

Πηγή: racefans.net

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles