Ο αλυτάρχης της F1, Charlie Whiting, ξεκαθάρισε πως οι σένσορες της FIA δεν επηρέασαν την απόδοση της Ferrari στους τελευταίους αγώνες.

Από τον Απρίλιο κιόλας, η Mercedes είχε ζητήσει από τη FIA να εξετάσει το σύστημα ανάκτησης ενέργειας της Ferrari, θεωρώντας πως υπάρχει κάτι παράνομο, λόγω της δυναμικής του κινητήρα των Ιταλών να αποφεύγει το de-rating στο τέλος των ευθειών.

Η Ομοσπονδία ανακάλυψε πως η Scuderia χρησιμοποιεί ένα σύστημα δύο μπαταριών που λειτουργούν μαζί, ως μία, αλλά δεν ήταν κάτι έξω από το πλαίσιο των κανονισμών.

Φυσικά, τοποθέτησε αισθητήρες για να ελέγξει την ενέργεια που παράγεται και αν αυτή είναι εντός ορίων.

Αρκετά δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, με κυριότερο εκείνο του AMuS, ισχυρίστηκαν πως οι σένσορες ρίχνουν την απόδοση της ομάδας του Μαρανέλο μετά το θερινό διάλειμμα, κι ειδικά μετά τη Σιγκαπούρη.

Ωστόσο, σε δηλώσεις του στο motorsport.com, o Whiting ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει:

«Δεν είμαι βέβαιος γιατί συνέβη αυτό, αυτή η πτώση στην απόδοση. Υπήρχαν εικασίες για αυτόν τον μαγικό αισθητήρα που τους εγκαταστήσαμε. Δεν θα προσθέσω κάτι πάνω σε αυτό, πέρα από το γεγονός ότι, σε ό,τι αφορά την απόδοση του κινητήρα, δεν συμφωνούμε με αυτά που έχουν ακουστεί.

«Δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ των δύο.»

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles