Δεν εξετάστηκε λόγω των δηλώσεών του ο Verstappen

Τέλος στις εικασίες πως ο Max Verstappen εξετάστηκε για το συμβάν των κατατακτηρίων δοκιμών, έβαλε ο αλυτάρχης του αγώνα, Michael Masi.

Η ποινή τριών θέσεων του Max Verstappen στο grid του αγωνα στο Μεξικού, για αγνόηση των κίτρινων σημαιών στο ατύχημα του Valtteri Bottas, πέρασε από σαράντα κύματα.

Το γεγονός μάλιστα πως ο Ολλανδός κλήθηκε από τους αγωνοδίκες μετά τις δηλώσεις του, στις οποίες έλεγε πως δεν άφησε το πόδι από το γκάζι, άφησε πολλούς να θεωρούν πως αυτός ήταν ο λογος για την τελική εξέταση του συμβάντος.

Όμως ο αλυτάρχης του αγώνα κι υπεύθυνος για την παραπομπή τέτοιων συμβάντων στην FIA, διέψευσε αυτές τις φήμες, λέγοντας πως ο οδηγός της Red Bull θα περνούσε έτσι κι αλλιώς την πόρτα των γραφείων των αγωνοδικών.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε: «Την ώρα που το συμβάν μεταφέρθηκε στους αγωνοδίκες για εξέταση, οι δηλώσεις του Verstappen είχαν ήδη γίνει. Αλλά δεν η εξέταση δεν πρόλαβε να γίνει εξαιτίας των όσων προηγήθηκαν.

«Το βασικό ήταν η υγεία του Valtteri, το να βγει το Ιατρικό Αυτοκίνητο στην πίστα και να εξασφαλίσει πως όλα ήταν ΟΚ. Κι επειδή αυτό έγινε στο τέλος της διαδικασίας, ήταν μονάχα το πρώτο κομμάτι

«Το δεύτερο ήταν να επιστραφεί ασφαλώς το μονοθέσιο στην πίστα και το τρίτο ήταν να επιδιορθωθεί εγκαίρως η πίστα για την επόμενη διοργάνωση που ακολούθησε. Επειδή ήμουν ο υπεύθυνος ασφαλείς έπρεπε να διασφαλίσω δια ζώσης πως όλα ήταν στη θέση τους.

«Όταν γύρισα στο γραφείο, άρχισα να βλέπω τα δεδομένα που υπήρχαν από τα μονοθέσια που ακολούθησαν το ατύχημα του Valtteri, δηλαδή του Lewis, του Sebastian και του Max. Για τον Lewis ήταν εύκολο, δεν υπήρχε κίτρινη σημαία. Για τον Sebastian και τον Max υπήρχε. H προβλεπόμενη ποινή για μονή κίτρινη σημαία είναι 3 θέσεις.

Επίσης ο Masi επιβεβαίωσε πως το ατύχημα του Bottas ήταν τόσο σφοδρό που διέλυσε το σύστημα των κριτών που ανάβει τις φωτεινές ενδείξεις σε εκείνο τι σημείο της πίστας:

«Οι παραδοσιακές σημαίες, κίτρινες, πράσινες, άσπρες, μπλε κλπ. διαχειρίζονται από ένα σύστημα των κριτών. Έχουν ένα πάνελ, πατάνε το αντίστοιχο κουμπί, το οποίο δείχνει τις σημαίες.

«Με το χθεσινό συμβάν, η πρόσκρουση του Valtteri κατέστρεψε τα καλώδια του συστήματος που ήταν κοντά. Οπότε όσες φορές κι αν πάτησε το κουμπί, δεν μπορούσε να δώσει σήμα ώστε να εμφανιστεί η ένδειξη.»

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
11
Shares
Previous Article

Δεν ήταν σίγουρη η Mercedes για την αντοχή των ελαστικών του Hamilton

Next Article

Ο Tanak μιλά για το «πιεστικό» Rally Ισπανίας

Related Posts